TOWNSTAR: Helt nye Nissan Townstar blir introdusert med bensin- eller elektrisk motor når de erstatter e-NV200 og NV250.Nissan Townstar intro 2021

Etterfølgeren til e-NV200 klar

TOWNSTAR: Når Nissans fabrikk i Barcelona legges ned forsvinner en pioner innen elektriske varebiler, e-NV200, som sammen med NV250 erstattes med helt nye Townstar.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Uttrykket NV (Nissan Van) forsvinner samtidig fra varebilrangen og de kjente Nissan-navnene Primastar (NV300) og Interstar (NV400) gjenoppstår.

NYTT: Hele bilen er redesignet inkludert et helt nytt interiør, her fra bensinversjonen, med en stor sentralt plassert infotainment skjerm.

Nissan Townstar er bygd på den samme plattformen som nye Renault Kangoo og er en del av samarbeidsavtalen mellom selskapene. Dette er en helt nyutviklet bil som nå lanseres. Det som er spesielt er at bilen kun blir lansert med enten elektrisk- eller bensinmotor. Det blir også mange nye teknologiske løsninger sammenlignet med dagens NV250.

Drivlinjene

ROMSLIG: Varerommet blir på inntil 3,9 m3 og kan laste inntil 800 kg. I tillegg kan bilen trekke hele 1500 kg henger i elektrisk versjon.

Townstar kommer med en 1,3-liter firesylindret bensinmotor på 130 hk og med et dreiemoment på 240 Nm. Den elektriske varianten får en motor med maks 90 kW og en 44 kWt-batteripakke dreiemoment på 245 Nm og en rekkevidde på ca. 285 km (venter på WLTP-tallene). Bilen får en 11 kW lader som standard, men med mulighet for 22 kw. I tillegg kan den hurtiglades med inntil 75 kW, noe som gir en ladetid fra 0-80 prosent på 42 minutter.

Varerommet blir på inntil 3,9 m³ og inntil 800 kilos nyttelast, i tillegg kan bilen trekke en henger på hele 1500 kilo.

Sikrere

Nye Townstar får over 20 sikkerhets- og førerassistanse-funksjoner som Side Wind Assist og Trailer Sway Assist. Intelligent nødbremsing med fotgjenger- og syklist-gjenkjenning og veikryss-assistent, parkeringsassistent og intelligent cruise control. Around View Monitor gir sjåføren 360-graders oversikt rundt kjøretøyet. ProPILOT, hjelper føreren med å følge trafikken og holde bilen i eget kjørefelt, selv gjennom svake svinger, under motorveiskjøring.

NAVNEENDRING: Til venstre den nye Primastar og i midten ser vi Townstar som person- og varebil mens til høyre står den største av varebilene til Nissan, Interstar.

I tillegg kommer funksjoner som E-Call, Apple CarPlay/Android Auto og trådløs telefonlading. Nissan opplyser ikke når bilene blir tilgjengelige, men Renaults elektriske variant blir først introdusert i 2022.

Powered by Labrador CMS