NREP Logicenters Vestby-tomt.

Bygger logistikk-gigant i Vestby

NREP Logicenters, største eier og forvalter av moderne logistikkbygg i Norden, har landet en 15 års leiekontrakt for oppføring av et nybygg på ca. 44.000 kvadratmeter i Vestby for Prime Cargo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NREP Logicenters er på full fart inn i det norske logistikkmarkedet, langs E6 fra Vestby i syd til Gardermoen i nord, men vil etter hvert også satse i andre deler av landet.

Det var sommeren 2016 at den nordiske Private Equity-giganten NREP kjøpte tomten som opprinnelig skulle huse Vestby Logistikkpark. Selger var NCC Property Development, og som hadde jobbet med prosjektet i flere år.

Bare et drøyt år etter kjøpet av tomten, setter nå NREP gang byggingen av et logistikkbygg på tomten for å drive tredjepartslogistikk. NREP tegnet nylig en leiekontrakt med Prime Cargo for 38.000 kvadratmeter, med opsjon på ytterligere 6000 kvadratmeter.

– Med dette bygget har vi fått inn avtale på ca. 80 prosent av tomten, sier Jens Petter Hagen til Estate Nyheter.

Hagen er partner i NREP og leder oppbyggingen av deres norske virksomhet.

Inn i Norge

Norge er et marked hvor NREP så langt har holdt en lav profil. I Norden er PE-selskapet den største eieren av moderne logistikkeiendommer i sentrale områder med en portefølje på over 1 million kvadratmeter. Eiendommene som forvaltes har en verdi på over 1 milliard euro.

– Vi har en klar ambisjon om å etablere oss i det norske markedet som en kjent og seriøs aktør. Dette er et viktig steg i riktig retning, sier Hagen.

Kjente transportselskaper

NREP, Nordic Real Estate Partners, er et eiendoms investeringsselskap som er engasjert i flere ulike segmenter. Det hele startet imidlertid med logistikkbygg som tidligere gikk under navnet NREP Logistics, men i 2015 valgte de å endre profileringen til NREP Logicenters. Samme år etablerte selskapet seg i Norge.

I Sverige har NREP Logicenters utviklet og tilrettelagt løsninger for en rekke selskaper i både Stockholmsregionen og i typiske logistikk-clustere som Jönköping og Borås. Dette for både vareeiere og transportselskaper som eksempelvis Saint-Gobain/Dahl, Aditro, UPS, PostNord, Bring og DSV. Også i Danmark og Finland eier og forvalter NREP en rekke logistikkbygg, og nå også i Norge. Alt i alt dreier det seg om over én million kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS