– Tommel´n opp. Det gjelder å ikke «legge seg ned» selv om det har vært, og er, dystre dager, sier Birger Solvang (t.v.) og Tom Skipping.

Tok covid-19 på strak arm

Logistikk-parhestene Tom Skipping og Birger Solvang tok covid-19-pandemien på strak arm. De har klekket ut rundt 1000 praksiskandidater til privatisteksamen som logistikkoperatør.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom Opti Logistikk DA har de to durkdrevne logistikerne Tom Skipping og Birger Solvang utdannet sterkt tiltrengte logistikkoperatører til bransjen siden 2013.

Birger Solvang har erfaring fra alle ledd i spedisjon, operativ ledelse og fra prosjektledelse i flere typer virksomheter. Han er også sertifisert logistikkøkonom.

Tom Skipping har et liv i spedisjon med erfaring fra operasjon, ledelse, salg, prosjektledelse og internasjonal ledelse.

Gjelder å stå oppreist

Kursene preges derfor både av teoretisk og praktisk erfaring som fremtidige logistikere har med som ballast inn i en utfordrende logistikkverden, en verden i konstant endring.

– Men det gjelder å ikke «legge seg ned» selv om det har vært, og er, dystre dager, sier Solvang til MTlogistikk, og fortsetter:

- Vi har nå holdt på i mange år med undervisning i logistikk for praksiskandidater fram til privatisteksamen. Siden 2013 har vi hatt rundt 1000 praksiskandidater fra 70 forskjellige firmaer i hele Norge. Kontakten har vi stort sett gjennom den enkelte praksiskandidat, sier Solvang.

Snudde opp ned

– Men så kom altså covid-19. Hva skjedde?

- Ja, 12. mars 2020 skjedde det noe som førte til endringer i hele Norge. Vi hadde da 58 praksiskandidater. Nesten alle hadde klasseromsundervisning og noen via Microsoft Teams. En endring måtte raskt på plass. Vi hadde heldigvis nettopp gått bort fra Skype og fått erfaring med Microsoft Teams. Dette er ikke noe reklame for Microsoft Teams, men Teams har en svært lav brukerterskel. Dette var viktig for våre praksiskandidater, forteller Solvang som sammen med Skipping hadde alle på plass med fjernundervisning i løpet av noen dager.

– Dette virker da både snartenkt, kreativt, og ikke minst løsningsorientert?

Det eneste riktige

- Joda, men for oss ble dette en fantastisk mulighet til å tenke helt nytt. I juni sende vi ut invitasjon til nytt kurs i Logistikkfaget, lagt opp som et nettbasert kurs. Det førte til noen endringer og ikke minst også utfordringer for oss. Men 15. august hadde vi 74 påmeldte praksiskandidater, forteller Solvang som innrømmer at dette ga dem en skikkelig god utfordring, men samtidig en bekreftelse på at nettbasert kurs er interessant.

En spørreundersøkelse blant praksiskandidatene bekreftet imidlertid at Solvang og Skipping har gjort det meste riktig.

Beileren trakk seg

Det hører også med til historien at de i januar/februar var i ferd med å selge undervisningskonseptet sitt.

- Det meste var på plass, men så kom Covid-19 og beileren trakk seg,. Men moralen er vel at når det er utfordringer, - så ta tak og gjør noe med det, sier Solvang.

- Er dere fortsatt interessert i at noen kan overta?

- Ja, hvis alt er riktig så er vi åpne, avslutter Birger Solvang.

Vi møtte Tom Skipping (t.v.) og Birger Solvang da de på Kielbåten i 2013 lanserte sitt Skype-tilbud. Foto: Per Dagfinn Wolden

Kurset

OPTI Logistikk tilbyr nettbaserte fagkurser som fører frem til privatisteksamen som Logistikkoperatør. Kursene begynner i januar og september og varer frem til eksamen i henholdsvis juni og november.

Kurset går over ukentlige kvelds- og dagundervisning og kurstider tilpasses skiftarbeidere.

Det arrangeres også kurs i samarbeid med fagforeninger knyttet opp mot LO.

Eksamen tas som privatist på videregående skole i kandidatens hjemfylke.

Praktisk fagprøve foregår i kandidatens bedrift.

Påmelding til kursene er 15. august og 15. desember.

Powered by Labrador CMS