Viasea styrker markedsposisjonen på shortsea-løsningene mellom Europa-kontinentet og Norge.

God vind i Viasea-seilene

Viasea lanserer ny ukentlig service fra Lübeck til Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Tilbudet bidrar til å styrke markedsposisjonen på de beste shortsea-løsningene mellom Europa-kontinentet og Norge, sier adm. direktør Morten Pettersen i Viasea.

Den faste ukentlige ruten har avgang fra Lübeck, Tyskland, søndag med ankomst Oslo tirsdag morgen. Første avgang er 28. april.

Fokus på Europa

Viasea har siden starten utelukkende fokusert på shortsea-markedet i Europa. Dette har medført høy presisjon og pålitelighet i rutetidene, og vil også være tilfellet for den nye Lübeck-servicen.

- Med vårt eksisterende rutenett dekker vi Baltikum, Polen og Vest-Europa svært godt. Ny rute fra Lübeck etableres for å komplettere vårt tilbud ytterligere. I Lübeck er det svært gode togforbindelser til og fra store deler av Europa, og dette åpner for mange nye muligheter, sier Viasea-sjefen.

Ifølge Pettersen er Viasea en dedikert shortsea-operatør med to hovedmål; å tilby et reelt alternativ til bilfrakt, samt å være den mest pålitelige servicen innenfor sitt område.

 

- I Lübeck er det svært gode togforbindelser til og fra store deler av Europa. Dette åpner for mange nye muligheter, sier Viasea-sjef Morten Pettersen.

– Rimelig og miljøvennlig

- Å frakte gods sjøveien har vist seg å være rimeligere og mer miljøvennlig sammenlignet med andre former for transport. Med de togforbindelsene Lübeck havn kan tilby, gjør Viasea det enklere for kundene å velge mer miljøvennlige fraktløsninger, sier Pettersen.

Rask utvikling

Rederiet Viasea Shipping AS ble etablert høsten 2016 med hovedfokus på shortsea-trafikken i Europa. Oppstarten var en fast rute mellom Moerdijk (Rotterdam) - Moss og Oslo.

I 2018 utvidet Viasea med fast rute fra Baltikum til Oslo, via Polen. I tillegg ble anløp i Kristiansand inkludert som en del av Rotterdam-Oslo ruten. Norskeide Viasea er uavhengig av andre rederier.

Powered by Labrador CMS