Vil fly pakken rett til døra di

Amazon jobber med en løsning der kunder kan få levert bestilte varer luftveien i løpet av 30 minutter.

Publisert Sist oppdatert

Dagens netthandel er avhengig av konvensjonelle logistikkleverandører, og leveranser tar gjerne 2-3 arbeidsdager for en vanlig ordre.

Slik vil det ikke se ut i fremtiden, skal vi tro Amazons luftige fremtidsvisjoner. Nettgiganten ser på en løsning der ubemannede luftfartøy leverer varer rett på døra i løpet av minutter i et prosjekt de har kalt Prime Air.

Se videopresentasjon av systemet nederst.

Dette kommer naturligvis i Amazons hjemland USA, og der kan systemet være en realitet i løpet av 2015 om Amazons mest positive tidsrammer slår til.

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) jobber nemlig med å legge til rette for trafikk med ubemannede luftfartøyer, og håper at reglene vil være på plass i løpet av 2015.

- Dette ser ut som science fiction, men er virkelig. Fra et teknisk ståsted er vi klar til å begynne kommersielle operasjoner så snart de nødvendige reguleringer er på plass, skriver Amazon på sine nettsider, og legger til at de tror at slike ubemannede leveransefartøy vil være et like vanlig syn i fremtiden, som postbiler er i dag.

- Dette er noen år inn i framtiden. Jeg gjetter på at det kan være på plass i løpet av fire-fem år, sier CEO i Amazon Jeff Bezos om prosjektet til «60 Minutes»

Fartøyene er helt selvstyrte, og flyr til rett bestemmelsessted ut i fra koordinater som tilsvarer leveringsadressen. Amazon regne med at de kan levere på de fleste amerikanske adresser innen 30 minutter etter at bestillingen er gjort.

Begrensningen er foreløpig en vektbegrensning på 2300 gram, noe som gjør at den store flatskjermen du har lyst på, neppe kommer luftveien selv i fremtiden. Men i dag vil 86 prosent av Amazons ordre komme under denne vektbegrensningen.

I et langt innslag i det anerkjente nyhetsmagasinet «60 Minutes», snakker gründer og CEO i Amazon Jeff Bezos om nettgigantens ambisjoner, operasjoner og visjoner.

Se innslaget her. 

Se Amazons egen video om Prime Air nedenfor: