Zalando først i Postnords pakkeautomater

Postnord starter pilotprosjekt fire steder i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Postnord har 5500 utleveringssteder i Norden, men ønsker å øke valgfriheten for netthandelsforbrukerne. Derfor har selskapet satt i gang et pilotforsøk med pakkeautomater i Norge, Sverige og Finland.

Den første netthandelsbedriften i som deltar utprøvningen, er Zalando. Pakker kan hentes og returneres i automatene.

Fire i Norge

I Norge befinner de fire automatene seg på Kolbotn Torg, Stovner Senter, Oslo S og Trekanten senter i Asker.

– Vi tilbyr allerede pakkeautomater i Danmark, og mange setter pris på at de raskt og enkelt kan hente og returnere sine netthandlede varer i en pakkeautomat. Nå skal vi vurdere om også de andre nordiske landene er klare, sier Johan Littmarck, produktsjef hos Postnord.

Netthandelsforbrukerne vil selv kunne velge hvordan de skal få varene sine utlevert. Sju av ti synes det er viktig eller svært viktig å selv få velge hvordan varene skal leveres. Samtidig øker netthandelen kraftig. I løpet av tredje kvartal i år netthandlet nordiske forbrukere for 34,5 milliarder svenske kroner. Postnords netthandelsrelaterte B2C-volumer økte i samme periode med 18 prosent. Klær og sko topper listen over netthandlede varer.

- Smidig

- Vi vurderer stadig nye løsninger for å forbedre handleopplevelsen for kundene våre. Vi ser at pakkeautomater blir stadig mer populære i flere markeder og synes derfor at Postnords initiativ er interessant. Målsettingen vår er å alltid kunne tilby en inspirerende og smidig kjøpsopplevelse for kundene våre, og dette initiativet er ytterligere et skritt i riktig retning, sier Michael Lindskog, Norden-sjef hos Zalando.

Hver pakkeautomat har en kapasitet på cirka 40 pakker og kan bygges ut ved behov. For å hente ut pakker trenger kunden to PIN-koder, som de får på sms.

Ti automater settes ut under utprøvningen, av disse er fire i Sverige, fire i Norge og to i Finland. Utprøvningen pågår frem til september 2015.