Maritech har hovedkontor i på Averøy, mens Timpex holder til i Åndalsnes. Samarbeidet er med andre ord mellom Nordmøre og Romsdalen.

Digitaliserer sjømatlogistikken

Timpex og Maritech lager sjømatportal med full kontroll.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Programvarehusene Maritech og Timpex samarbeider om å digitalisere samhandlingen mellom eksportør, transportør og fortollingsagent gjennom å utvikle en sjømatportal, melder selskapene i en pressemelding.

Selskapene skal sammen utvikle det de betegner som den mest komplette portalløsningen for sjømateksport. Gjennom portalen kobles aktørene i verdikjeden tettere sammen, og man vil kunne få full kontroll på vareflyten og en vil skape en digital samhandling som øker effektiviteten, melder de to selskapene.

Timpex-CEOØystein Søraas.

- Dette samarbeidet kobler aktørene i verdikjeden tettere sammen og gir unike muligheter for gjenbruk av data, redusert manuell databehandling og dermed også redusert risiko for feil. Når man i tillegg får samlet alle data på ett sted, og gjort disse tilgjengelig for alle parter - i sanntid, så får man en helt annen oversikt, kontroll og dokumentasjon. Dette er digitalisering i praksis, sier CEO Øystein Søraas i Timpex.

Pilotkunder re Coast Seafood, Cermaq Norway, DB Schenker og prosjektet har fått støtte fra Innovasjon Norge. Utgangspunktet for samarbeidet er de eksisterende softwareløsningene i Maritechs og Timpex’ portefølje.

- Dette området er en naturlig utvidelse av vårt tjenestetilbud, sier Janne T. Morstøl, CEO i Maritech.

Janne Morstøl, CEO i Maritech.

- Våre produkter er skreddersydd for trading av sjømat og i tidligere prosjekter har vi muliggjort sporbarhet fra opprinnelse til sluttkunde i B2B-markedet. Med dette prosjektet utvider vi informasjonsflyten for å inkludere logistikkleverandører, noe som muliggjør digital kommunikasjon mellom sjømateksportører, transportører og fortollingsleverandører, sier Morstøl.

Prosjektet er fasedelt over 3 år, men gitt de robuste systemene som ligger i bunn, forventer man å ha første prototype klar til test hos pilotkundene allerede til sommeren.

Powered by Labrador CMS