Med Bergstaden som lekeplass

Logistikkhovedstaden Røros er nok engang vinterkledt for logistikk-konferanse.

Publisert Sist oppdatert

Hotellsjef Sara Forselius ønsker på nytt Logistikkforeningens folk velkommen til Falkbergetsalen på Røros Hotell, midt i Verdensarven Røros og med Rørosviddas flotte turmuligheter rett utenfor døra.

Og det er fortsatt anledning til å melde seg på via Logistikkforeningen.no.

Vekst og utvikling

Da samles over 200 logistikk-trøndere, og noen andre, til et fullstappet faglig og sosialt program.

Årets Røroskonferanse har tittelen "Trøndersk vekst og utvikling", og her blir det noe for enhver smak, både drama og faglig matnytte.

- Trøndelag vokser – fremtiden bygges nå, sier blant annet NHOs adm. direktør Kristin Skogen Lund, Røroskonferansens hovedinnleder.

Ifølge styreleder Lars Inge Fenes i Logistikkforeningen, Trøndelag, bør hun ha gode forutsetninger til å mene noe om temaet, og om andre fremtids-scenarier.

Løfter blikket

- Vi registrerer at det er en del uro for øyeblikket, blant annet i oljebransjen. Vi tror det er viktig å løfte blikket, og se hva vi skal leve av i årene som kommer, sier Fenes.

Videre får vi kanskje høre at oljealderen ikke var over likevel?

- Vi ser frem til innlegget til plattformsjef Anita Utseth fra Det Norske Oljeselskap, sier Fenes.

Adm. direktør Terje Aarbog i DHL Express har satt «Be global act loqal» som tittel på sitt foredrag. Utviklingssjef e-commerce i PostNord, Kristin Anfindsen, innleder om trender og utvikling innen e-handel.

Teater og trivsel

Kortreist mat har sterkt fokus på Røros. Sentrale matfolk som logistikkdirektør Gisle Ranum i Norsk Kylling og daglig leder i Røros Food and Beverage Group, Kjetil Reinskau, skal innlede om bærekraftig vekst og utvikling i fjellregionen.

Musikk- og teateroppsettingen av Elden har en sentral plass på årets Røroskonferanse. I Falkbergetsalen fredag kveld får vi oppleve livet rundt den dramatiske tilbaketrekkingen til general Armfeldt over tydalsfjellene vinteren 1718-1719. Felttoget mot Trondheim må oppgis etter at Karl Xll blir skutt i Halden. Av Armfeldt's hær på 10.000 mann fryser 3000 ihjel i grensefjellene. I tillegg utsettes lokalbefolkningen for grusomme lidelser.