Kjøper KGH Customs

Investorer kjøper opp 50-åringen som begynte sitt liv på den norsk-svenske grensen.

Publisert Sist oppdatert

KGH Customs er en førende og uavhengig leverandør av fortollingstjenester i Europa. Nå har Bridgepoint Development Capital sammen med Produritas Caital Investors III A and B og en rekke mindre aksjonærer inngått en avtale om å overta selskapet.

KGH har hovedkontor i Göteborg, og leverer tolltjenester i Sverige, Danmark, Norge, Belgia, Nederland, Tyskland og Østerrike, samt i andre europeiske land via partnerselskaper.

KGH omsetter for rundt 430 millioner kroner i året, og har mer enn 600 ansatte i Europa.

KGHs nåværende ledelse blir i bedriften og fortsetter som viktige aksjonærer i den nye selskapsstrukturen.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Bridgepoint Development Capital velkommen som ny majoritets­eier i KGH. De vil tilføre oss ytterligere forretningskompetanse, et pan- europeisk nettverk samt finansiell styrke, og vil gjøre det mulig for KGH å fortsette vår vekststrategi i og utenfor Europa. Samtidig vil jeg gjerne takke Procuritas for det gode samarbeidet og den uvurderlige strategiske og finansielle støtten som de har gitt oss de siste årene, sier KGHs konsernsjef Vidar Gundersen.

– Tollhåndteringstjenester og etterlevelse av regelverk blir stadig viktigere for internasjonale bedrifter. KGH kan nå fortsette arbeidet med å skape en pan-europeisk plattform som betjener så vel importører som eksportører. Vi ser frem til å sam­arbeide med en sterk ledelse, samt å arbeide med selskapet for å videreutvikle virksomheten, sier Johan Dahlfors, som er partneransvarlig for BDCs investeringsvirksomhet i Norden.

– Det har vært en spennende reise å få være med å støtte KGH i utviklingen fra å være en gruppe av lokale småbedrifter til å bli et integrert selskap og en ledende nøytral aktør innen tollhåndtering i Europa. Vi er glade for å få Bridgepoint som en entusiastisk eier som vil kunne bistå selskapet gjennom neste utviklingsfase. På vegne av hele styret ønsker jeg å uttrykke min takknemlighet og anerkjennelse til konsernsjef Vidar Gundersen og hele ledergruppen for deres samarbeid og sterke engasjement gjennom de siste seks årene, sier Halvar Jonzon, styreleder i KGH.

Handelen blir trolig formelt gjennomført i november, etter godkjennelse av konurransemyndigheter i Norge og Østerrike.

KGH ble grunnlagt i 1963 av Karl G. Hansson og fyller således 50 år i år. Les mer om selskapets historie her.