Klart for Midt-Norges nye knutepunkt

I mars starter byggingen av Midt-Norges nye transportknutepunkt.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hitra kysthavn er årets store industriutbygging i Midt-Norge, og bak gigantanlegget står Kristiansund og Nordmøre Havn IKS.

Prosjektleder Jan Olav Bjerkestrand sier at de har jobbet lenge sammen med Hitra om dette prosjektet.

Kaianlegget med ro-ro-rampe skal etter planen være ferdig til sommeren.

Tre milliarder

Investeringene fra kommune og næringsaktørene beløper seg til ca. 3 milliarder kroner. Blant aktørene er Marine Harvest som skal etablere nytt produksjonsanlegg.

Den storstilte utbyggingen av moderne havn- og industriområde på Hitra skaper et viktig transportknutepunkt for Midt-Norge.

230.000 tonn

I øykommunen på Trøndelagskysten har man sett nødvendigheten av endring i transportmønster fra vei til sjø.

– Veksten i oppdrettsnæringen ser ut til å bli formidabel de neste 20 årene. På Hitra produseres det 230.000 tonn årlig, et tall som vil tre-firedobles frem til 2025. Et alternativ til transport via veinettet vil bli helt avgjørende, sier Bjerkestrand.

Brøt med Trondheim Havn

Det er snart fire år siden Hitra kommunestyre vedtok å bryte samarbeidet med Trondheimsfjorden Interkommunale Havn, for i stedet å bli medeier i Kristiansund og Nordmøre havneselskap. Bedre muligheter for god utvikling av havnetilbudet var begrunnelsen.

God investering

Kristiansund og Nordmøre Havn kalkulerer med at det nye anlegget vil bli en god inntektskilde for havneselskapet. Jan Olav Bjerkestrand understreker at dette er en stor investering som skjer i nært samarbeid med Hitra kommune og aktører i oppdrettsnæringen.

Powered by Labrador CMS