Sørli tømmerterminal i Stange kommune kan utvikles til en flerbruksterminal, og bli et fremtidig logistikksentrum.

Skal lokke logistikkaktørene til Hamar

Hamarregionen arrangerer møte med politikere og næringslivsaktører for å drøfte muligheten for et logistikksenter i Stange. Både samferdselsministeren og næringsministeren kommer.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Slik ser Hamarregionen for seg at Sørli tømmerterminal i Stange kommune kan bli når den er utviklet til en multimodal flerbruksterminal.

Hamarregionen reiseliv og utvikling inviterer politikere fra Stortinget, Fylkestinget og kommunene til å drøfte mulighetene som et logistikksenter i Stange vil ha for næringsutviklingen i regionen og Innlandet. Det blir også et innlegg fra samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, og næringsminister Jan Christian Vestre.

Hamarregionen, som består av de tre kommunene Hamar, Stange og Løten, jobber hardt med å legge til rette for næringsutviklingen innen logistikk i området. Blant annet kan tømmerterminalen på Sørli i Stange bli et multimodalt knutepunkt med jernbaneterminal. Samtidig er det ledige og attraktive næringsarealer flere steder i regionen, Hamarregionen har laget en oversikt som kan sees her.

Møtet blir direktesendt digitalt mandag 31. januar klokken 18, og man kan melde seg på her. Deltakelse er gratis.

Ordfører i Stange, Bjarne H. Christiansen, vil innlede på møtet.

Andre innledere er Jan Christian Vestre, Næringsminister. Jon Ivar Nygård, Samferdselsminister. Nils Kristen Sandtrøen, Stortingspolitiker og medlem av transportkomiteen. Rune Bergsodden, daglig leder i GHG Eiendom. Steinar Lyseng, marked- og innovasjonsleder i VYRK. Gaute Nøkleholm, almenningsbestyrer i Romedal og Stange almenning. John Arne Ulvan, adm.dir. i Mantena. Geir Berg, seniorprosjektleder i Rambøll. Sjur Strand, nestleder av utvalg for samferdsel i Innlandet fylkeskommune og Erik Habberstad, næringssjef i Stange kommune.

Powered by Labrador CMS