Truck of the Year 2012: Mercedes-Benz Actros

KORTRIJK: For 4. gang gikk Mercedes-Benz Actros til topps og ble kåret til ”Truck of the Year 2012” av den internasjonale ITOY-juryen som består av fagpressejournalister fra 24 europeiske land.

Publisert Sist oppdatert

Prisutdelingen ble foretatt under åpningen av fagmessen Trailer 2011 i Kortrijk, Belgia, og det er 36. gang ”Årets lastebil i Europa” kåres. Med sin 8. seier topper Mercedes-Benz vinnerlisten.

At Mercedes-Benz Actros i versjon IV ble vinner er ingen bombe. Med det grundige arbeidet som er gjort på alle områder, var Actros soleklar favoritt, og bilen fikk 161 av juryens stemmer. Hver nasjon har 12 stemmer, men ingen kandidat kan få mer enn 7.

På sølvplass med 67 stemmer kom den tsjekkiske nylanseringen, Tatra Phoenix, som har fått en skikkelig ansiktsløftning etter avtalen hvor DAF er gått inn med 20% eierandel i selskapet. Tatra Phoenix, med drift på alle hjul, er nå utstyrt med DAFs hytter og Paccar/DAF-motorer.

Sistemann på pallen var Scania Euro 6 som fikk 50 stemmer av juryen.

Under utdelingen av det ettertraktede troféet poengterte juryformannen, italienske Gianenrico Griffini, at Mercedes-Benz i nye Actros har kombinert evolusjonære elementer med en revolusjonerende nyutvikling. Drivlinjeteknologien er hevet flere hakk og med aerodynamisk hytte nøytraliseres effekten av Euro 6-kravet som vil medføre økt drivstofforbruk. Nye Actros hever nivået på effekt, sikkerhet og komfort i tunge kjøretøy. Ved å tilby Fleet Board telematikk som standard, får føreren meldinger som gir mulighet til å påvirke kjøremønster, drivstofforbruk og redusere CO2 utslippet. Med nye Actros har Mercedes-Benz hevet lista for effektivitet og komfort i tunge kjøretøy, sa juryformann Griffini og overrakte troféet med det berømte rattet til sjefen for Mercedes-Benz lastebiler, Hubertus Troska.