Klart til vintersesongen

GARDERMOEN: 1. april gikk startskuddet for bygging av det nye lageret til XXL på Gardermoen. Målet er full drift når salget av vintersportsartikler tar av i november.

Publisert Sist oppdatert

Lagersjef Geir Nielsen kommer heseblesende inn til møtet med Moderne Transport. XXL selger varer for én milliard i året i sine 15 butikker, og han har ansvaret for det eksisterende lageret i tillegg til utbyggingen av det nye. I midten av november håper han at utsendelsene skjer fra det nye lageret som for øvrig ligger noen få gode langskudd fra det gamle.

- Jeg må si vi har fått gjort en del på fem og en halv måned, sier Nielsen.

Byggekloss

Da Moderne Transport var på besøk i midten av oktober, var montering av AutoStore-løsningen i den første av tre sammenhengende haller i gang. Den kompakte norske lagerløsningen tar bare 1000 m2 av de 8000 m2 i hallen, og så bare ut som en byggekloss midt på gulvet. Nielsen gliser og sier det er godt å ha noe å vokse i. Løsningen kan enkelt utvides, noe som trolig vil skje ved et gitt tidspunkt, men inntil videre blir det med 40 roboter og 40.000 kasser. Det er med andre ord ingen miniløsning som monteres.

Samtidig som AutoStore ble skrudd sammen, ble Constructor-reolene i den neste hallen fylt opp med sko, skøyter og andre sportsartikler der plukketruckene skal gå. Totalt er det 11 Still-trucker av forskjellige varianter på det nye lageret til XXL.

I den tredje lagerhallen ble paller med sykler og større produkter plassert inn i reolene. I denne hallen behøver ikke XXL all plassen selv, og selskapet er for tiden i samtale med en interessent som muligens skal leie noe av arealet.

Satser i Sverige

I år vil XXL omsette for én milliard, mens målet for neste år er å omsette for 1,3-1,4 milliarder kroner.

I Norge er det 15 XXL-butikker for øyeblikket, mens den 16. snart kommer i Tromsø. Selskapet er også på full fart inn i Sverige. Hos våre naboer er det fem XXL-butikker og trolig er det ytterlig fire-fem i Sverige når 2012 avsluttes.

Hva så med det gamle lageret som ligger én avkjøring lengre syd på E6? XXL har selv noen år igjen på leiekontrakten for bygget, men er i forhandlinger med en kandidat om fremleie. Også ved det gamle lageret er det en ny AutoStore-løsning installert (sommeren 2010). Løsningen består i 10.000 kasser og dekker et gulvareal på 750 m2.