Trondheim Havn sett fra luften.

Prøver ny containerrute til Trondheim

– Vi ser dette som et første skritt på veien til å etablere en ren containerlinje til Trondheim, sier Cathrine Lippestad i Samskip.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens multipurpose skipet «Kvitnos» er i dock for sin 5-årsklassifisering har Samskip valgt å trekke containerlinjen som normalt stopper på Holla inn til Trondheim Havn for å opprettholde ukentlig anløp, opplyser Trondheim Havn.

Planen er å anløpe Trondheim med Samskip Challenger annenhver uke så lenge Kvitnos er i dock. De andre ukene dekkes Trondheim med søsterskipet til Kvitnos, «Samskip Kvitbjørn».

– Vi ser dette som et første skritt på veien til å etablere en ren containerlinje til Trondheim sier Cathrine Lippestad, salgssjef i Samskip.

Hun understreker fordelen ved å sende gods sjøveien helt så langt frem som mulig, fremfor å losse i en stor havn på Østlandet og sende godset videre med bil.

Containerskipet Samskip Challenger skal anløpe Trondheim annenhver uke.

– Med direkteleveranser slipper kunder å ta varene innom et lager på Østlandet først. Det er mer miljøvennlig og kan også vise seg å være mer kostnadsbesparende for mange, sier Lippestad.

I dag frakter ett av tre skip som legger til kai i Oslo varer som skal til andre destinasjoner i Norge, ifølge Trondheim Havn. Likevel lastes varene om på bil i Oslo, før de går videre langs landeveien til sluttkunden et annet sted i landet. Det tilsvarer ca. 750 trailerlass per skip.

Powered by Labrador CMS