NLF med åtte krav til regjeringen

Norges Lastebileier-Forbund har fortalt samferdselsministeren hvordan han kan bidra til økt trafikksikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Vinteren er her, og like sikkert som hjulestria er norske vinterveier overstrødd med dårlig egnede lastebiler – norske som utenlandske.

Norsk Lastebileier-Forbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Yrkestrafikkforbundet og NHO Logistikk & Transport var denne uken på møte med samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). NLF-direktør Geir A. Mo presenterte både en liste over strakstiltak, og en åtte punkts liste med tydelige trafikksikkerhetskrav til regjeringen.

Listen nevner alt fra den kompetansen sjåfører som kjører på norske vinterveier bør inneha, til ansvaret transportkjøperen har for at forsendelsene sendes på en trafikksikker måte.

Se hele listen her. 

Ifølge nettsiden til NLF, lastebil.no, støttet også de tre andre forbundene som var tilstede tiltakene NLF fremmet.

- Vi er glad for at statsråden så raskt tar seg tid til å lytte til hva næringen godstransport på vei har å uttrykke av bekymringer. Vi er overbevist om at tiltak kan iverksettes både på kort og lang sikt – tiltak som vil øke trafikksikkerheten og redusere frykten stadig flere føler når de er ute på veien og møter vogntog som ikke er skodde for norske vinterveier. Imidlertid må regjeringen ta ansvar raskt og bevise at de vil noe, understreker Geir A. Mo.

 

Powered by Labrador CMS