Jørgensen Transport konkurs

70 ansatte rammes av konkursen.

Publisert Sist oppdatert

På ettermiddagen tirsdag 18. november gikk eieren av selskapet til skifteretten for å melde oppbud. Ifølge en kjennelse fra Nedre Telemark tingrett er gjelden på 74,5 millioner kroner.

Årsomsetbningen har ligget på ca. en kvart milliard, men resultatene har vært dårlige. 

– Vi har hatt en grei dialog med våre långivere og en løsning lå på bordet i går ettermiddag som var akseptert av alle parter. Så, helt uventet, sa en finansinstitusjon nei. Da så jeg ikke noen annen mulighet enn å gå til skifteretten med boet, sier eier og daglig leder Ragnar Blomquist til Varden.

Blomquist kjøpte Jørgensen AS i 2011 og fusjonerte det med Blomquist Bulk Cargo AS.

– Det er flere årsaker til at ting har gått dårlig, men mye startet etter oppkjøpet. Vi var ikke flinke nok etter fusjonen, sier Blomquist, uten at han vil utdype det nærmere nå.

Selskapet har ca. 40 egne biler som var leaset. Blant annet leverer selskapet malt og humle til norske bryggerier som produserer øl.

Verdiene i selskapet er, ifølge Varden, beregnet til 63,6 millioner kroner, og består av utestående fordringer, kjøretøy og driftstilbehør. 

Skiftesamlingen er satt til 6. januar neste år. Bostyrer er advokat Jan Tore Skåne.

– Jeg skal ha samtaler med kreditorer onsdag, og vil først da bestemme meg for om driften videreføres inntil videre, eller om de ansatte blir sagt opp, sier bostyrer Jan Tore Skåne.