NLF-medlemmene sliter med korona-krisen. NLF-sjef Geir A. Mo understreker at hjulene må holdes i gang. (Foto: Per Dagfinn Wolden)

Tre av ti NLF-bedrifter sliter

NLF-bedrifter sliter med korona-krisen . Tre av ti lastebileiere sliter allerede.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NLF kartlegger ukentlig status i medlemsmassen. Funnene viser at en stor andel av bedriftene allerede opplever nedgang i oppdrag og kanselleringer.

– I en situasjon som dette er det avgjørende å ha et overordnet situasjonsbilde av transportnæringens utfordringer. Vi ønsker derfor med dette å kartlegge ikke bare nåværende status, men også utviklingen etter hvert som koronakrisen utarter seg, forteller NLF-direktør Geir A. Mo til Lastebil.no.

Over 700 bedrifter har svart på NLFs undersøkelse, som tar for seg en rekke forhold knyttet til den pågående krisen som følge av spredning av koronaviruset (covid-19).

Foruten at tre av ti bedrifter allerede har lavere etterspørsel og kanselleringer av oppdrag som følge av koronaviruset, er bedrifter med ansatte som enten er sykemeldt eller satt i karantene et av hovedfunnene.

– Holder samfunnet i gang

En stor andel av bedriftene melder også at de utfører såkalt samfunnskritiske oppdrag. Dette kan for eksempel være frakt av mat, medisiner, drivstoff, gass, kjemikalier, dyrefôr og levende dyr, eller utførelse av tjenester som brøyting og vinterdrift, vegvedlikehold, miljø- og renovasjonstjenester.

– Alle disse oppgavene er viktige brikker i puslespillet som holder samfunnet i gang. Fjernes en brikke, kan hele eller deler av systemet kollapse. Derfor er det viktig at myndighetene hele tiden har blikket rettet mot transportnæringen og sørger for at både store og små bedrifter har det de trenger for å holde hjulene i gang, sierNLFs adm. direktør, Geir A. Mo.

Han oppfordrer alle medlemsbedrifter til å svare på undersøkelsene som nå vil bli sendt ut ukentlig.

Powered by Labrador CMS