Sverre Rosmo lever og ånder for logistikk, innkjøp og vareforsyning. Nå inviterer han til ny Losby-konferanse.
Sverre Rosmo lever og ånder for logistikk, innkjøp og vareforsyning. Nå inviterer han til ny Losby-konferanse.

Losby-logistikken fortsetter

Daglig leder Sverre Rosmo i Inventory Investment inviterer nok engang til logistikk-seminar på Losby Gods 7. og 8. juni.

Publisert

Det årlige Supply Chain-seminaret arrangeres for 9. år på rad.

- Årets tema er hvordan vi på best måte kan utnytte digitaliseringen av vareforsyningen til å bedre vår service og lønnsomhet, redusere varelageret og jobbe smartere, forteller Rosmo til Transport Inside.

Han fremhever interessante foredrag med lederperspektiv, men ikke minst erfaringsutveksling med likesinnede. Det blir også anledning til et slag golf i en hyggelig setting på naturskjønne Losby Gods.

Proffe innledere

Førstelektor Eirill Bø ved Handelshøyskolen BI er en av innlederne. Hun er en av Norges aller fremste kapasiteter innen fagfeltet logistikk. Bø har utgitt flere fag- og lærebøker innen logistikk, transport og forsyningskjeder.

Rosmo har invitert blant andre Lorna Stangeland og Audun Løhre til å presentere omfattende og vellykkede omstillingsprosesser fra henholdsvis Vectura og Gausdal Landhandleri.

Som daglig leder i Vectura har Stangeland ledet en meget krevende og vellykket omstillingsprosess, hvor teknologi og profesjonalisering av organisasjonen har stått sentralt.

Daglig leder Audun Løhre forteller om Gausdal Landhandleri som i 2015 passerte 1 milliard kroner i omsetning, gjennom aksellerering og digitalisering. Bedriften har i dag rundt 240 fast ansatte fordelt på 16 byggevarehus.

Logistikkbedriften har inngått avtale med Inventory Investment AS om levering av de verdensledende planleggingsløsningene fra Blue Ridge, en global leverandør av såkalte cloudbaserte løsninger.

- Våre kunder krever korte leveringstider og høy servicegrad, noe som stiller økte krav til vår evne til god planlegging og gjennomføring, sier Audun Løhre i Gausdal Landhandleri AS.

Han understreker at dette gjør selskapets forsyningskjede mer forutsigbar, lønnsom og konkurransedyktig.

– Samarbeidet med Inventory Investment og Blue Ridge setter oss i stand til å fornye vår forsyningskjede og derigjennom skape et godt grunnlag for videre lønnsom vekst, sier Løhre.

En garvet bransjemann

Daglig leder Sverre Rosmo i Inventory Investment har jobbet med forsyningskjeder, transport og innkjøp i over 20 år. De siste 10 årene har han jobbet som prosjektleder, konsulent og i salgsrettet virksomhet, hovedsaklig mot nordiske grossister, distributører og detaljister.

Rosmo brenner for logistikkfaget og ikke minst innkjøps- og lagerstyring. Han har i lengre tid vært engasjert som foredragsholder på Handelshøyskolen BI og Logistikkhøyskolen. Han har tidligere publisert artikler om temaet. Rosmo er også styremedlem i LOGMA.

Bred SCM-kunnskap

Etter år med en solid fremgang i resultatet besluttet Coop å investere én milliard kroner i digitalisering og moderniseringer i 2016. Som Chief Architect har Nils Pedersen vært med på den digitale reisen i Coop.

Coop er Norges nest største paraplykjede innenfor dagligvaresektoren og driver i dag ca. 1350 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. 

For 78 år siden startet brødrene Torleif og Asbjørn Seielstad opp Gausdal Landhandleri. Butikken minnet den gangen om en krambod, og solgte diverse varer til lokalbefolkningen.

I dag er familiebedriften landets største uavhengige byggevareforhandler, med 397 ansatte, 15 byggevarehus og milliardomsetning. Selskapet har nettopp implementert Blue Ridge-løsningene.

Trond Eggan er innkjøpssjef i Rema Distribusjon som ble skilt ut som eget selskap i 2010. Han er ansvarlig for å utvikle og profesjonalisere innkjøp og vareforsyning til selskapets seks sentrallagre. Eggen kan vise til økning i servicegrad samtidig som varelager har vært holdt nede på et minimum.

Arve Holst er innkjøpssjef i Bilglassgruppen. Bilglassgruppen er et privat eiet selskap som i løpet av de siste årene har blitt den ledende leverandør av bilglass i det norske markedet.

Selskapet har i dag en markedsandel på 45% og omfatter leveranser til bilbransjen, bilglasskjeder og glassbransjen.

Geir Henning Garstad i Inventory Investment har i en rekke år jobbet med komplekse problemstillinger knyttet til innkjøp, vareforsyning og sortimentsstyring hos store og toneangivende aktører i norsk varehandel.

Greg White er grunnlegger av Blue Ridge Solutions. Han har over 20 års erfaring med verdensledende Supply Chain-løsninger.

170 mrd.

Totalmarkedet for dagligmarkedet i Norge er på 170 milliarder kroner. De tre største aktørene er Rema 1000 med en markedsandel på 25%, Norgesgruppen 40% og Coop på 30%. Netthandeløktørene har i underkant av 1% av totalmarkedet.