Øl, snacks og nettverksbygging

Jo Eirik Frøise hviler ikke på laurbærene etter at han ble tildelt Moderne Transport-prisen for 2014.

Publisert Sist oppdatert

Nå har han tatt et nytt grep for årets Transport & Logistikk-konferanse på Gardermoen 19.-20. oktober. Frøise har valgt «øl, snacks og nettverksbygging» som arbeidstittel.

Deltagerne på den årlige konferansen med Jo Eirik Frøise i spiss imponeres like mye hver høst over bredden i temaer og den høye kvaliteten på innleggene. Samtidig har konferansen blitt et aktivum for sentrale politikere.

– I fjor var samferdselsministeren den siste som forlot Transport & Logistikk på Gardermoen, da han sto tilbake og godpratet med arrangørene, forteller Frøise.

Setter alle kluter til

Nå setter han alle kluter til for å få alt på plass innen påske, blant annet med å fylle utstillingslokalene.

– Mange av de hundre utstillingsmonterne er allerede solgt, forteller konferansegeneralen.

– Uten min nære kollega Kjetil Tvedt som viktig støttespiller i flere år har ikke arrangementet vært mulig, understreker Frøise.

Fra noen få hundre deltagere i konferansens spede begynnelse har Frøise et sterkt håp om at årets konferanse, den 56. i rekken, vil komme opp i 1000 deltagere.

– Dialog og kommunikasjon mennesker imellom er ofte undervurdert. Dette gjør vi noe med i år og gir mingling en sterkere prioritet. Utstillingslokalene har fått store, brede gater mellom standene. Utstillerne får dermed publikum «tett på». Hver utstiller får billetter til minglingen mellom kl. 16 til 19, nettverksminglingen og vorspielet. De kan invitere kunder til den eksklusive festmiddagen som i år vil ha 550 deltagere, sier Frøise.

Vorspiel

Videre fremhever han det tradisjonelle «vorspielet» mellom klokka 18 og 19 på første konferansedag, hvor Dag Otto Lauritzen besøker arrangementet og forteller om idrettsopplevelser og motivasjon.

Foruten miljø har årets konferanse fokus på logistikk-kjeden, lønnsomhet og kostnadsreduksjon i bedriften. Logistikk som konkurransefortrinn, e-handel, svoveldirektivet og dens konsekvenser for transportnæringen vil være aktuelle tema. Selvfølgelig vil også vei, sjø og bane som vanlig være viktige temaer.

– Politikerne har en ekstrem vilje til å delta. Både samferdselsstatsråden og medlemmene i Stortingets samferdselskomite har bekreftet å være på plass begge dagene på årets viktigste bransjehappening, sier Frøise.

I år som i fjor vil konferansen arrangeres i The Qube på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.