Still forteller om betydelig forbedret ergonomi som skal gi god komfort og økt plukkefrekvens.

Ny smalgangstruck fra Still

Still MX-X har vært testet i ett år hos Gebrüder Schoun Logistik GmbH.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikkleverandøren Schoun i Haiterbach i Schwarzwald har 140.000 palleplasser og 80.000 ordrehyller, og leverer opptil 20.000 pakker per uke. Det krever effektiv lagerhåndtering.  

- Vi verdsetter lagerutstyr som er skreddersydd våre behov og som gjør at vi kan reagere fleksibelt, sier eier og leder Horst Schoun.

I dette miljøet er den nye smalgangstrucken Still MX-X testet siden desember 2016.

En av styrkene til nye MX-X er betydelig forbedret ergonomi, noe som er vesentlig når plukkerne i stadig mindre grad henter hele paller, men én og én vare, som følge av eksplosjonen i netthandelen. 

Bygget til Schoun er utvidet med et 17,2 meter høyt hyllesystem med 30 hylleganger og 65.000 palleplasser

For eksempel har førerhytten blitt større og vibrasjonene minsket, slik at operatøren kan jobbe komfortabelt og øke plukkefrekvensen. Det nye designet av rotorgaffelens mekanisme har ikke bare forbedret stabiliteten til tilleggsliften, den har også kortet ned på førerhusets avstand til pallene med 40 mm. Takket være tiltsensoren er avstanden mellom varene og føreren redusert, melder Still i en pressemelding.

- Vi kan nærme oss hyllen raskere med den nye smalgangstrucken, og, etter å ha løftet opp pallen, transportere den kjappere til overføringsstasjonen i en jevn bevegelse", sier Horst Schoun.

- De krevende forholdene hos logistikkbedriften har vist oss at vi har skapt en vinner med vårt nye kjøretøyskonsept som oppfyller kravene til et avansert lager. De nye STILL MX-X ordreplukkerne er derfor en ideell kombinasjon av høy omsetningshastighet og ergonomi, noe som merkbart gagner kunder som Schoun, sier Thomas A. Fischer, salgs-, markedsførings- og servicesjef i STILL GmbH.

De ansatte kan plukke mindre partier fra pallene i stedet for komplette paller.

De skinnestyrte MX-X smalgangstruckene håndterer de øverste hyllene i hovedhallen hos Schoun. Truckene kan løfte opp til høyder på 18 meter takket være tilleggsliften. Hoved- og tilleggsliften brukes samtidig for rask adkomst til varene. MX-X truckene er utrustet med det nye ALS-systemet som stabiliserer lasten. Systemet ligner på det man finner i STILL FM-X. 

Still MX-X har en løftekapasitet opp til 1500 kg med et lastsenter på 600 mm. Løftehastighet opp til 0,6 m/s og en kjørehastighet opptil 14 km/t, med en gangbredde på 1500 mm. 

Powered by Labrador CMS