Ford ble Van of the Year

MOSKVA: (MTlogistikk.no): Ford Transit Connect stakk av med prisen under utdelingen under Comtrans i Moskva.

Publisert Sist oppdatert

Tre biler var kandidater til Van of the Year 2014, nemlig Ford Transit Connect, Mercedes Benz Sprinter og Renault Kangoo Exress.

Mandag kveld ble vinneren offentligjort under den internasjonale messen for nyttekjøretøy i Moskva, Comtrans.

Og det var Ford som stakk av med prisen, med 130 poeng av 163 mulige, basert på stemmene fra de 24 jurymedlemmene.

Økonmisk

Juryformann Pieter Wieman sier at vinneren har imponert på en lang rekke områder, og først og fremst økonomien.

Ford oppgir at bilen skal ha inntil 30% reduksjon i drivstoffeffektivitet, sammenlignet med dagens modeller. Blant annet har ECOnetic modellen et oppgitt forbruk på kun 0,4 l/mil og et CO2 utslipp på kun 105 g/km.

- Kjøretøyet er et godt svar på behovene til så vel små bedrifter og store kjøretøyflåter om å redusere kostnadene ved varetransport og distribusjon, sier Wieman.

Helt ny design

Ford Transit Connect er en helt redesignet bil, som lanseres i slutten av året. Bilen bygger på Fords C-plattform, den samme som blant annet Focus og C-Max er basert på. Bilen ble første gang vist under Fords Big Bang i Amsterdam høsten 2012, før publikum kunne se bilen under IAA 2012, noen dager senere.

Under Birmingham messen ved påsketider ble bilen igjen vist, denne gangen slapp Ford litt mer informasjon rundt bilen som blant annet blir utstyrt med den prisvinnende 1,0-liters EcoBoost-motoren.

Imponerende motor

Moderne Transport prøvekjørte bilen i Spania i sommer, og vi mektig imponert over motoren. Den yter 100 hk og har et dreiemoment på 170 Nm i turtalsområdet fra 1400 til 4000 o/min. I tillegg til den «lille» bensinmotoren vil Connect også leveres med en 1,6-liters bensinmotor som yter 150 hk og 240 Nm.

Connect har et lasterom som laster mellom 2,9 og 3,6 m3, inntil 1000 kilo nyttelast og vil bli levert med to akselavstander.

På sikkerhetssiden utstyres den nye bilen med systemer som Active City Stop og dekktrykks monitor samt Ford SYNC med nødassistanse i tillegg til at den selvfølgelig har de vanlige sikkerhetssystemene som blant annet ABS-bremser og ESP-systemer på plass.