NESTEN MAGISK: Med det nye systemet følger plukktrucken automatisk ved siden av plukkeren, slik at hen slipper å gå på trucken igjen mellom hvert plukk.

Halvautomatisk plukk

FØLGER ETTER: Med den nye halvautomatiske løsningen til sine plukktrucker, mener Linde å oppnå en effektivitetsgevinst på opptil 20 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mye av tiden til en ordreplukker går med til å gå av og på trucken og kjøre korte distanser, eller å gå litt ekstra langt for å gjøre et plukk for så å gå tilbake til trucken. Den nye løsningen til Linde gjør at plukktrucken automatisk følger plukkeren langs reolene, uten at plukkeren trenger å stige på trucken.

– Bare noen få ekstra sekunder brukt på hver operasjon, blir mye tid tapt i løpet av en arbeidsdag, og bare noen få ekstra skritt, igjen og igjen, bidrar til at den ansattes energinivå synker, sier Philipp Stephan, produktsjef for automasjon og intralogistikkløsninger hos Linde Material Handling.

– Interesse

Administrerende direktør hos den norske Linde-importøren Hesselberg Truck, Per Erik Pedersen forventer stor interesse for den nye løsningen.

– Vi har fått en god del forespørsler på det. Det er mange som kan tenke seg en slik halvautomatisk plukktruck, sier han til MT.

Lindes egne tester viser at det nye systemet, som kan brukes på Lindes plukktrucker N20 SA og N20 C SA, viser at plukkeffektiviteten øker med 20 prosent.

SIKKERHET: Trucken holder seg alltid minimum 50 cm unna reolen.

– Tilvalget betaler gjerne for seg selv innen kort tid, takket være kortere ruter, mer praktiske arbeidsoppgaver og dermed høyere plukkeffektivitet, i tillegg til at det forebygger dyre feil, sier Stephan.

To autofunksjoner

Systemet har to ulike funksjoner, «Follow Me» og «Stop and go». Førstnevnte brukes om det bare skal plukkes fra én side av gangen, og trucken følger da føreren automatisk.

Systemet som brukes for å få trucken til å følge føreren, er basert på ultrabredbånd radioteknologi (UWB), som gjør at trucken kontrolleres på centimeteren. Det fungerer ved at trucken følger plukkeren når denne går og stopper når plukkeren stopper slik at det blir lett å plassere godset på rett sted.

Ved enden av reolen, stanser trucken automatisk, og føreren må gå på og kjøre til neste reol der systemet igjen kan slås på.

Om det skal plukkes fra begge sider av gangen, brukes «Stop and go»-funksjonen. Da kontrollerer plukkeren hvor trucken stanser med en fjernkontroll i beltet, og kan gå bak trucken for å bytte mellom de ulike reolene.

Powered by Labrador CMS