Widerøe flyr netthandels-godset, nær sagt uansett hvor det skal hen.
Widerøe flyr netthandels-godset, nær sagt uansett hvor det skal hen.

Widerøe møter netthandel-eksplosjonen

Widerøe Cargo og fraktsjef Thomas Lone lanserer en revolusjonerende e-handelsdistribusjon på nyåret.

Publisert Sist oppdatert

Lone forteller til Mtlogistikk at dette er et spesialisert fraktprodukt for å møte den sterkt økende netthandelen i storbyer, tettsteder og bygder utenfor det sentrale Østlandet.

- Mange i vårt langstrakte land får ikke nyte godt av like rask transport på netthandel som for eksempel vi som bor her i Østlandsgryta, sier Widerøes fraktsjef Thomas Lone til Mtlogistikk.

Har løsningen

Nå blir imidlertid problemet løst. Allerede fra nyåret lanserer Widerøe samme-/nestedagslevering til store deler av Norge.

- Vi starter med en rekke steder nord for Trondheim, i tillegg til Molde, og så bare kjører vi på etter hvert og utvider etter behov, forteller fraktsjefen som understreker følgende: - I et raskt voksende netthandelsmarked ser også vi inntjeningsmuligheter, ikke minst i distriktene med store hull i markedet.

Widerøes fraktsjef Thomas Lone bidrar til å revolusjonere netthandels-distribusjonen.
Widerøes fraktsjef Thomas Lone bidrar til å revolusjonere netthandels-distribusjonen.

– Jo lenger nord vi kommer, desto mer netthandles det. Og så vidt jeg skjønner er Berlevåg den nye netthandels-hovedstaden, sier Lone.

Fra person- til fraktfly

Fraktsjefen understreker behovet for gode og tilfredsstillende leveringer, noe det er gode muligheter for med Widerøes rike rutenettverk.

– Med nedgangen i persontrafikken ser vi muligheter for ombygging fra person- til fraktfly, hvis behovene melder seg, sier Lone.

Han er også klar for å utvide samarbeidsnettet med andre transport- og distribusjonsaktører ved Widerøes 40 destinasjoner.