Fjord Lines nye skip nesten dobler kapasiteten på strekningen Kristiansand-Hirtshals.
Fjord Lines nye skip nesten dobler kapasiteten på strekningen Kristiansand-Hirtshals.

Fjord Line med nytt skip – satser på frakt

Bygger nytt hurtigskip med fraktkapasitet.

Publisert

Etter tre år med solid vekst på ruten mellom Kristiansand og Hirtshals, investerer det norskeide rederiet i en ny katamaran som gir høyere kapasitet, bedre komfort, flere avganger og lengre sesong, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Dette er en ny milepæl i Fjord Lines utvikling. Vi har lyktes meget godt på ruten de siste årene og er strålende fornøyde med å ha bestilt et nytt skip, sier Rickard Ternblom, konsernsjef i Fjord Line AS.

Det nye skipet markerer også en forsterket satsing på frakt.

– I utviklingsfasen har blant annet komfort vært viktig for oss. Den nye katamaranen skal være et komfortabelt og behagelig reisealternativ, samtidig som den skal være raskeste reisevei mellom Norge og Danmark. Med toppfart på 40 knop vil reisetiden fortsatt være 2 timer og 15 minutter, forteller Ternblom, som også understreker at investeringen vil gjøre Fjord Line til en aktør i fraktmarkedet på strekningen.

Det nye skipet bygges med kapasitet til 1.200 passasjerer og over 400 biler – nesten en dobling fra dagens kapasitet. Skipet vil få fraktkapasitet på 500 lane meter. Dagens Skip, Fjord Cat, har ingen slik kapasitet.

Det australske verftet Austal Ships Pty Ltd har fått oppdraget med å bygge skipet, som vil representere en ny teknologisk standard og gi klare miljømessige gevinster på ruten når det står klart til sommersesongen 2020.

Teknisk informasjon om skipet (HSC Fjord Cat i parentes)

Lengde 109m (91m)
Bredde 30,5m (26m)
Dybde under vannlinjen 3,8m (3,8m)
Maks passasjerer 1.200 (676)
Maks antall biler 410 (200)
Frakt >500LM (lane meters) (0 m)
Fart 40 knop (40 knop)
Overfartstid 2h15min (2h 15min)