Eriksmoen forteller om smekkfulle fiskefly

Hver uke går ni smekkfulle fraktfly fra Gardermoen, hvor hovedtyngden av lasten er norsk oppdrettslaks.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veksten har vært eksplosjonsartet de siste fem årene.

– Flybåren fisk har blitt en meget viktig del av fraktvirksomheten på Oslo Lufthavn, forteller direktør for Air & Ocean, Knut Eriksmoen, i Schenker AS til Mtlogistikk.

Han har ansvaret for selskapets fly- og sjøfraktvirksomhet i Norge.

På passasjerfly

– I tillegg til ni stappfulle fraktfly fra Korean Air Cargo, Asiana Cargo og Qatar Airways Cargo hver uke så fylles også svært mye av kapasiteten på passasjerflyene som går oversjøisk fra Oslo Lufthavn og fra andre større flyplasser i Europa hvor det finnes attraktiv flykapasitet til de asiatiske markedene, sier Eriksmoen.

Sterk markedsvekst

Han understreker også at det nå er et stort behov for å øke transportkapasiteten til enkelte destinasjoner for å møte markedsveksten.

I 2013 ble det eksportert ca. 120.000 tonn laks fra Norge som gikk til sluttdestinasjoner i Asia og USA.

- Oversjøisk frakt av sjømat er en del av eventyret om norsk fiskeeksport, og hvor det meste av flyfrakten går til de asiatiske markedene som bare ser ut til å vokse, forteller Eriksmoen.

Fisk til verden

Schenker skal profilere seg sterkt på verdens største fiskerimesse i Brüssel i mai.

- Her skal vi presentere hva DB Schenker totalt kan tilby i dette markedet, enten det gjelder Europa eller resten av verden. Vi har fått med oss eksperter på global frakt av fisk fra Canada, Island og Storbritannia som skal vise hva vi kan gjøre enten det gjelder transport fra Norge eller de andre landene, sier Eriksmoen og fortsetter:

- Sammen med våre egne norske eksperter vil vi være godt representert på messen. Vi erkjenner at flere av de store industribedriftene har anlegg i flere land og derfor ønsker vi å tilby en komplett løsning hvor vi kan spille på hele vårt nettverk.

Samarbeid med Innovasjon Norge 

Brüssel-satsingen er et samarbeid med Innovasjon Norge, hvor flere bedrifter deltar sammen med norsk fiskeindustri.

- Vi var med på et mindre opplegg i 2013. Det var så vellykket at i år tar vi med flere Schenkerkontorer og gjør dette til en større begivenhet. Kunder og andre bedrifter innen sjømat er velkommen til å treffe oss under fiskerimessen i Brüssel i mai, sier Eriksmoen. På Seafood Expo Global (SPE) deltar over 25.000 leverandører fra 145 land. Messen finner sted på Brüssel Expo 6.-8. mai.

Powered by Labrador CMS