Planlegger flyfraktterminal ved Evenes

Anlegget blir den største sjømatterminalen utenfor Oslo-regionen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erfaringer med flyfrakt fra Evenes flystasjon, gjør at aktører innen oppdrettsnæringen i fellesskap ønsker å bygge en ny flyfraktterminal i Origo Næringspark rett ved flyplassen.

Evenes Tomteselskap planlegger en næringspark rett ved Evenes flystasjon.

- Dette vil i så fall bli den første terminal av dette slag som bygges utenfor Oslo. Vårt mål er at sjømat fra Nord-Norge skal komme raskere til markedet i Asia og USA. I tillegg ønsker vi å redusere antall vogntog på veiene mot Oslo og Helsinki, sier styreleder i Perishable Center North AS (PCN AS), Roger Mosand.

Aktørene bak prosjektet har inngått en intensjonsavtale med Evenes Tomteselskap AS om etablering av terminalen.

– Det siste års erfaring med flyfrakt fra Evenes har gitt oss tilstrekkelig erfaring fra markedet. Kundene verdsetter løsningen og produktene er av bedre kvalitet ved ankomst. USA er verdens største laksemarkedet, og Asia er det raskest voksende markedet så dette er en strategisk investering for fremtiden. Evenes er svært sentralt plassert i en av Norges største oppdrettsregioner, og vil være et naturlig knutepunkt for en rekke større og mindre oppdrettsselskap. I tillegg er regionen stor på fiskeri og det ligger et betydelig potensial for frakt av andre arter i tillegg til laks og ørret.

- Vi tar sikte på å komme oss i gang så snart byggeplanene og øvrige tekniske løsninger er godkjent, sier Tom Bjørvik i Evenes Tomteselskap AS.

Powered by Labrador CMS