Ny fraktrute fra Oslo til Kina

Beijing Capital Airlines skal bidra til effektivisering av norsk sjømateksport til Kina. 

Publisert

Den nye ruten vil forbinde Oslo Lufthavn direkte til Chengdu Tianfu International Airport, med en mellomlanding i Astana, Kasakhstan. Ruten, som starter den 4. april, vil tilby tre ukentlige avganger på tirsdager, torsdager og lørdager, operert med Airbus A330-300, og håndteres av OSCC som handling agent, opplyser Avinor i en pressemelding.

– Denne ruten representerer en betydelig mulighet for sjømatnæringen i Norge, sier fraktsjef i Avinor Eva Beate Lande. 

– Med en kapasitet til å sende 210 tonn fersk fisk direkte til det kinesiske markedet hver uke, forkorter vi transporttiden betydelig. Dette er kritisk for å nå våre partnere i Kina raskere, spesielt nå som markedet åpner seg etter langvarige covid-19 restriksjoner. Vi har sett en kraftig økning i sjømateksport til Kina siden 2019, og det er avgjørende å ha direkteruter som denne for å støtte videre vekst.

Hovedformålet med denne fraktruten er transport av norsk sjømat, med et spesielt fokus på laks. Avinor og Beijing Capital Airlines arbeider også for å sikre at flyene blir fylt med importvarer til Norge, for å optimalisere retningsbalansen for ruten. 

– Med en lastekapasitet på omtrent 70 tonn per flyvning, styrker vi ikke bare vår evne til å eksportere norsk sjømat, men også muligheten til å importere varer som er viktige for Norge, legger Lande til.

Powered by Labrador CMS