Ellen Koffeld har søkt jobben som havnedirektør i Oslo. Foto: Per Dagfinn Wolden

Vil bli havnedirektør i Oslo

Ellen Koffeld, Country Manager i Panalpina AS (Norway) vil bli havnedirektør i Oslo.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hun er en av 48 personer, sju kvinner og 41 menn, som har søkt på den ledige toppstillingen i Oslo Havn.

Anne Sigrid Hamran sluttet tidligere i år som havnedirektør i Oslo for å ta over som mobilitetssjef i avdeling for miljø og samferdsel i Oslo kommune. 1. mars tok Åsa Nes over som fungerende havnedirektør. Det har tatt tid å få på plass en erstatter, men nå er søkerlisten klar.

En av søkerne, Ellen Koffeld, har nærmere 40 år i bransjen. Foruten å ha viet 30 år til UPS i både Norge og Sverige har Koffeld hatt en rekke lederposisjoner i blant andre Freja Transport & Logistics.

Hun betraktes av bransjefolk som en komplett profil og talsperson for speditørenes interesser. Hun har også syv år bak seg som medlem av hovedstyret i NHO Logistikk og Transport.

Søker-bredde

Inge Tangerås er en annen søker, og som opplyser at han er oppfordret til å søke. Det har blåst rundt Bergens havnedirektør i lang tid. Han ble tidligere i år fjernet fra stillingen etter å ha vært suspendert fra jobben i 16 måneder på grunn av den såkalte cruisesaken, der også tidligere bergensordfører Trude Drevland var involvert. 

Av andre søkere finner vi Erik Mørch, som etter 36 år i Bring-systemet etablerte konsulentfirmaet YourSolution 1. juni 2016.

Videre finner havnedirektør i en av landets fremste havner, Ingvar M. Mathisen, Bodø og daglig leder Isak Berntsen Vaagland Båtbyggeri AS som søkere til stillingen.

Thomas Nicolai Kejser-Lervik, administrerende direktør i Geodis Norge, har også søkt toppstillingen i Oslo Havn. Han har tidligere vært sjef i Blue Water Shipping, samt ledende roller i DSV, Frans Maas, DFDS Transport og Uniship.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant gjennom 12 år, Ib Thomsen, er en annen som er på jobbjakt.

Han stiller ikke til gjenvalg som Frp-representant på Stortinget for Akershus.

Han kastet selv inn håndkledet og trakk seg fra Frp-lista i Akershus da det ble klart at han ikke fikk beholde tredjeplassen på fylkespartiets liste til stortingsvalget.

Powered by Labrador CMS