Ellen Koffeld har søkt jobben som havnedirektør i Oslo. Foto: Per Dagfinn Wolden
Ellen Koffeld har søkt jobben som havnedirektør i Oslo. Foto: Per Dagfinn Wolden

Vil bli havnedirektør i Oslo

Ellen Koffeld, Country Manager i Panalpina AS (Norway) vil bli havnedirektør i Oslo.

Publisert

Hun er en av 48 personer, sju kvinner og 41 menn, som har søkt på den ledige toppstillingen i Oslo Havn.

Anne Sigrid Hamran sluttet tidligere i år som havnedirektør i Oslo for å ta over som mobilitetssjef i avdeling for miljø og samferdsel i Oslo kommune. 1. mars tok Åsa Nes over som fungerende havnedirektør. Det har tatt tid å få på plass en erstatter, men nå er søkerlisten klar.

En av søkerne, Ellen Koffeld, har nærmere 40 år i bransjen. Foruten å ha viet 30 år til UPS i både Norge og Sverige har Koffeld hatt en rekke lederposisjoner i blant andre Freja Transport & Logistics.

Hun betraktes av bransjefolk som en komplett profil og talsperson for speditørenes interesser. Hun har også syv år bak seg som medlem av hovedstyret i NHO Logistikk og Transport.

Søker-bredde

Inge Tangerås er en annen søker, og som opplyser at han er oppfordret til å søke. Det har blåst rundt Bergens havnedirektør i lang tid. Han ble tidligere i år fjernet fra stillingen etter å ha vært suspendert fra jobben i 16 måneder på grunn av den såkalte cruisesaken, der også tidligere bergensordfører Trude Drevland var involvert. 

Av andre søkere finner vi Erik Mørch, som etter 36 år i Bring-systemet etablerte konsulentfirmaet YourSolution 1. juni 2016.

Videre finner havnedirektør i en av landets fremste havner, Ingvar M. Mathisen, Bodø og daglig leder Isak Berntsen Vaagland Båtbyggeri AS som søkere til stillingen.

Thomas Nicolai Kejser-Lervik, administrerende direktør i Geodis Norge, har også søkt toppstillingen i Oslo Havn. Han har tidligere vært sjef i Blue Water Shipping, samt ledende roller i DSV, Frans Maas, DFDS Transport og Uniship.

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant gjennom 12 år, Ib Thomsen, er en annen som er på jobbjakt.

Han stiller ikke til gjenvalg som Frp-representant på Stortinget for Akershus.

Han kastet selv inn håndkledet og trakk seg fra Frp-lista i Akershus da det ble klart at han ikke fikk beholde tredjeplassen på fylkespartiets liste til stortingsvalget.