Nye Renault E-Tech electric.

Nye Renault Kangoo E-Tech electric

Ny elektrisk Kangoo - ti år etter at den første ble lansert.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elektriske Kangoo ble lansert på slutten av 2011. Nye Kangoo E-Tech electric vises første gang 16. november i år, på bilmessen Solutrans i Lyon.

Det nye litium-ion-batteriet er på 45 kWh. Det gir en rekkevidde på opp til 300 km. Batteriet er plassert under gulvet, og har ingen innvirkning på lasterommets kapasitet.

Kjøremoduser

Kangoo E-Tech electric er utstyrt med en 90 kW motor som kan skilte med 245 Nm dreiemoment.

Eco-modusen begrenser kjøretøyets effekt og topphastighet, og optimaliser rekkevidden. Den brukes mest fornuftig når man har lett last.

Det er tre ulike regenereringsmoduser:

Sailing (B1): Begrenset regenerering, egnet for kjøring på motorvei. Drive. (B2): Standard regenerering, modus for allsidig bruk. Brake (B3): Maksimal regenerering for bruk i trafikkork og på veier med lavere hastigheter

Kangoo E-Tech electric

  • 300 km rekkevidde* (WLTP)
  • 90 kW-motor og 45 kWh litium-ion-batteri
  • Hurtiglader inntil 170 km rekkevidde på 30 minutter
  • Hengervekt 1500 kg
  • 600 kg nyttelast (800 kg på lang versjon)
  • Salgsstart i Norge våren 2022

På nye Kangoo E-Tech electric assisteres konvensjonell hydraulisk bremsing av et ARB-system (Adaptive Regenerative Brake System), som maksimerer mengden gjenvunnet energi uavhengig av valgt regenereringsmodus.

Informasjon knyttet til den valgte kjøremodusen, elektrisk strømstyring og ADAS vises på et 10-tommers digitalt instrumentpanel.

170 km på 30 minutter

Nye Kangoo E-Tech electric kan hurtiglades (80 kW) som gir inntil 170 km rekkevidde (WLPT) på 30 min.

For å optimalisere rekkevidden året rundt, er nye Kangoo E-Tech electric utstyrt med en varmepumpe som tar varme fra luften rundt kjøretøyet for å varme opp kupeen uten å bruke noe av kapasiteten til batteriet. Varmepumpen har best kapasitet mellom -15°C og +15°C

Fabrikken i Maubeuge

Siden 2011 har Renault-fabrikken i Maubeuge produsert Kangoo (produserer også biler for Nissan og Mercedes) og for å sikre kvaliteten er fabrikken nylig blitt oppgradert for over 450 millioner euro.

Elmotoren og ladeenhetene til nye Kangoo E-Tech electric produseres på fabrikken i Normandie.

Powered by Labrador CMS