Klintra er ofte å se i det norske landskapet.
Klintra er ofte å se i det norske landskapet.

Med Klintra i Norge

Ekspressforsendelser over hele Europa med ekstra sjåfører som tar fly til nærmeste lufthavn er daglig virksomhet for det nederlandske transportselskapet Klintra.

Publisert

Eier og transportdirektør Edwin Kluft forteller til Mtlogistikk at Klintra transporterer kjøle- og frysevarer fra Nederland, Belgia og Frankrike til Norge.

– I retur transporterer vi gods i hovedsak fra Oslo og Stavanger til store deler av Europa, sier Kluft.

Non stop

Daglige ekspressforsendelser over hele Europa går non stop hvor sjåfører veksler med å kjøre. Ekstra sjåfører tar fly til nærmeste lufthavn.

70 prosent av Klintras transport er flygods mellom flyplasser.

Kluft forteller at selskapet er på jakt etter kunder i Norge for langsiktig samarbeid. Han reklamerer med daglige ekspress-trafikker i Oslo og Stavanger, eller hvor det skal være i Norge.

Norges-venn

Edwin Kluft er godt kjent i transport-Norge.
Edwin Kluft er godt kjent i transport-Norge.

Kluft kjørte selv i mange år til og fra Norge. Bedriften har nå 10 års erfaring med kjøle- og frysetransport, og har utviklet seg til en kjent transportør med daglige transporter langs norske veier.

 

Klintra er spesialist på temperaturkontrollerte transporter. Det være seg transport av fersk og frossen fisk fra Norge til Danmark, daglig eksport av stykkgods og komplette laster gjennom hele Europa og diverse innenlandske faste ruter til destinasjoner i Norge.

Solid håndtering

Så snart fangsten tas om bord, blir fisken kjølt og emballert og transporteres direkte i kjølte trailere. Trailerne kjøles av Thermo King eller Carrier kjøleaggregater som sørger for at fisken kjøles eller fryses kontinuerlig på den innstilte temperaturen.

- Takket være våre lasterom som kan deles inn i soner, kan vi transportere fisk med temperaturene som angis (multi temp) i en kombinert kjøle- og frysetransport. Hvis det er ønskelig kan vi sørge for at du får en temperaturrapport i sanntid. Via et spesielt track-and-trace systeem kan du også se hvor lastebilen med din frakt befinner seg. Takket være muligheten til å bruke ULD-lastplater under transporten, kan fisken lastes rett over i lasterommet til fly på flyplassen, forteller Edwin Kluft.