Her produseres skreddersydde pakker for e-handel på løpende bånd.

Skreddersøm for e-handel

Logistikkstrømmene er under press. Industrien må finne nye løsninger for å møte en e-handelsvekst på 15% årlig.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå er det flere industri-initiativer for å lage smartere emballasje. Blant andre Telia som reduserer luften i pakker med skreddersydd emballasje. Telegiganten utvikler nå nytt logistikkutstyr sammen med PostNord.

Telia er markedsledende leverandøren av teletjenester i Sverige, men selskapet er også tilgjengelig på det norske, danske og finske markedet.

Høsten 2017 flyttet Telia Sverige sentrallageret til nye lokaler i Ljungby. Lageret driftes av PostNord og ligger i samme bygning som CDON nettverksbutikk.

Norge er med

- Sentrallageret er felles for Sverige, Norge og Danmark, men varene blir håndtert i separate strømmer, sier Kalle Jonsson, logistikksjef i Telia Sverige.

- Her har vi blant annet installert en automatisert emballasjemaskin som er bedre tilpasset produktet. Vi fant det også fordelaktig å være i de samme lokalene som CDON. Via PostNords distribusjonsnett kan vi for eksempel få samordningsgevinst i volum, sier Claes Nord, kvalitetssjef for logistikk Telia Sverige.

Lageret i Ljungby fungerer nå også som et sorteringsnav. Dette betyr at kunder kan få varene sine dagen etter bestilling.

Powered by Labrador CMS