DSV bygger nytt gigantlager

Ikke før har DSV Solutions flyttet inn i sin nye storstue i Vestby, så trenger de nesten 40.000 kvadratmeter til.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For ett år siden flyttet DSV Road og DSV Solutions offisielt inni sitt nye anlegg i Vestby, og ble dermed samlokalisert i nye moderne lager- og terminalbygg.

Store nye kontrakter medførte at lageret til DSV Solutions ble raskt fylt opp, og nå trengs allerede mer plass. Derfor har DSV signert et nytt bygg med Bulk Industrial Real Estate på ytterligere 39.000 kvm i Vestby.

Den nye lokasjonen består av 32 000 kvm lager, 6 000 kvm mesanin og 600 kvm kontor- og personalfasiliteter.

Strategisk lokasjon

DSV Solutions tilbyr og administrerer forsyningskjedeløsninger og logistikkløsninger for tusenvis av selskaper hver dag i et globalt spenn. Ved å ytterligere utvide i Bulk Park Vestby, sikrer de en strategisk plassering i henhold til nasjonale innfartsårer som E6 og samt nærhet til Oslo slik at transporttiden kortes ned og effektiviseres.

Med 39.000 kvadratmeter er det et voksent bygg DSV skal oppføre.

- Lokasjonen var helt avgjørende for oss. Ved å plassere oss strategisk i henhold til hovedinnfartsårer og med nærhet til Oslo for globale leveranser, kan vi effektivisere hele forsyningskjeden. Det at Bulk har et tydelig miljøfokus samsvarer også med vår egen bærekraftstrategi, forteller administrerende direktør Ulf Erik Krüger Solheim i DSV Solutions.

Konvensjonelt lager

På grunn av den store økningen i volum, har ikke DSV Solutions flyttet helt ut av sitt tidligere anlegg på Kløfta. Mens det første bygget i Vestby har stor grad av automasjon, vil bygg nummer to bli et mer konvensjonelt lager.

Dette dronebildet av DSVs anlegg (de to byggene i forkant) ble tatt i fjor, og mye er skjedd siden da. Det nye bygge skal føres opp der den rød ringen markerer.

- Vi skal ut fra Kløfta neste år, så da flytter vi aktivitetene der til det nye bygget på Stormåsan her oppe. Det bygget vil få en grunnflate på rundt 30.000 m², og skal bli et konvensjonelt lager. Fokus på automasjon vil vi ha her i det vi kaller «Vestby 1», fortalte administrerende direktør i DSV Solutions, Ulf Erik Krüger Solheim, da MT besøkte anlegget tidligere i sommer.

DSV Solutions er en av flere bedrifter som fokuserer sterkt på bærekraft. Det nye bygget skal både miljø sertifiseres i henhold til BREEAM-NOR og ha solceller på taket for å forsyne anlegget med egen grønn fornybar strøm.

Bulk spesialiserer seg på standardiserte byggeprosesser og bygningsmodeller for å sikre forutsigbarhet og garantere for grønne løsninger.

Powered by Labrador CMS