Leverer bildeler med drone

Mekonomen Group i Sverige lever allerede i fremtiden.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske verkstedkjeden har gjort leveranser med drone til virkelighet. Dette muliggjør raskere levering, mindre miljøpåvirkning og reduserte kostnader.

Metoden er spesielt gunstig der avstanden i luftlinje er betraktelig mindre enn avstanden langs veien.

Dronelevering av reservedeler fra butikk til verksted er under utprøving nå, skriver transportnet.se.

- Prosjektet startet som en hobbyvirksomhet av en medarbeider i butikken og utviklet seg til et verktøy for å raskt kunne lever reservedeler til en verkstedkunde på Värmdö, sier Alexander Rantzow, butikksjef i Värmdö, ifølge Transportnet.

- Vi sparer mye tid på å kunne levere delene i luftlinje i stedet for via svingete bilveier. Droneleveransen erstatter ennå ikke levering med budbil, men på sikt ser vi muligheter for at våre selgere kan være litt mer hos hver kunde eller være tilgjengelig i butikk når leveranser ikke lenger trenger en sjåfør, sier Rantzow.

Dronen som brukes er et quadcopter som kan fly til en preprogrammert destinasjon uten annen fjernstyring. Etter leveringen flyr den automatisk tilbake til utgangspunktet. Leveransen krever ingen overvåkning av et menneske, men det er mulig for avsender å følge ferden gjennom web-kamera på dronen. 

Mer dronenytt:

Vil gjøre lastebilen til fabrikk
Forskning og droner i Postnord
DHL åpner "pakke-kopter"-rute

Powered by Labrador CMS