Havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Foto: Oslo Havn

Månedens europeiske havneprofil

Oslos havnedirektør Ingvar M. Mathisen er intervjuet av den europeiske havneorganisasjonen ESPO.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den europeiske havnehavsorganisasjonen, ESPO, er basert i Brüssel, og sørger for at europeiske havner har en klar stemme i EU. ESPO representerer felles interesser og fremmer de vanlige synspunktene og verdiene til medlemmene til de europeiske institusjonene og dets beslutningstakere. ESPO består av havnemyndigheter, havneforvaltninger i EU og Norge. Organisasjonen er dessuten åpen for observatørmedlemmer fra land som er nabo til EU.

I intervjuet med ESPO sier blant annet havnedirektør Ingvar M. Mathisen:

Om digitalisering

«Oslo Havn har nylig, og for første gang, laget en digitaliseringsstrategi. Vi vil fokusere på modernisering og digitalisering av havneoperasjoner, og i forbindelse med disse, tilegne oss ny teknologi. Nøkkelelementene i denne strategien har vært kartlegging og re-design av arbeidsprosesser, tilpasning av infrastruktur og teknologi, fokus på digitalisering og kompetanse i havneadministrasjonen som i hele organisasjonen. Vårt nye mantra er 'Det som kan digitaliseres, skal digitaliseres'».

Om miljøtiltak

«Oslo by er kåret til "2019 European Green Capital". Havnen er en sentral del av byens klimainitiativ og spiller en stor rolle i å gi bærekraftig godstransport til fremtidens Oslo som null-utslippsby. Å flytte mer gods fra vei til sjøtransport, reduserer minst 50 prosent av både luftforurensning og CO2-utslipp. Oslo havn er lavutslippsveien for gods og forbruksvarer til byen og hele regionen. Målet vårt er å redusere 85 prosent av CO2-utslippene innen 2030.»

Om Sydhavna

"Norges største godshavn i Sydhavna har gjennomgått en utrolig transformasjon. Oslo Havn har så langt investert 2,1 milliard norske kroner i infrastruktur og superstruktur for containerterminalen alene - og vil gjennomgå flere utvidelser de neste årene.»

.Her kan du lese hele ESPOs intervju med Oslos havnedirektør (engelsk)

Powered by Labrador CMS