Kris Riise er grunnlegger og daglig leder av Unloc, og kan glede seg over stor interesse fra investorer.
Kris Riise er grunnlegger og daglig leder av Unloc, og kan glede seg over stor interesse fra investorer.

Investorer kaster seg over digitale nøkler

Unloc, som tilbyr digitale nøkler, ble kontaktet av investorer som ville kjøpe aksjer for 100 millioner kroner. De nøyer seg med å hente 25 millioner.

Publisert

Unloc sin andre emisjon i 2019 resulterte i 6,9 millioner kroner, overtegnet på tre timer. Nå henter de 25 nye millioner kroner.

Logistikk2020:
Grønn, effektiv og lønnsom

Har du husket å melde deg på til årets mest spennende logistikk-konferanse?

Når: 15. april
Hvor: Clarion Hotel The Hub, Oslo
Blant foredragsholderne:
Knut Ramstad, Mixmove
Torbjørn Johannson, Asko
Silvija Seres, teknolog og matematiker
Marit Vårdal, Maersk
Karoline Bjørklund, NHO Logistikk og Transport
Erik Røhne, CargoNet
Lars Erik Marcussen, HeidelbergCement Group.

Program, foredragsholdere og debatt oppdateres fortløpende på www.logistikk2020.no

— Vi rakk så vidt å annonsere at vi skulle hente kapital før vi ble nedringt av investorer som ville kjøpe aksjer for svimlende 100 millioner kroner! Det var helt absurd! Vi forstår at vi er inne på noe virkelig stort og meningsfylt når vi ikke behøver å be investorer om penger. Vi er veldig ydmyke for situasjonen samtidig som det bekrefter at vi gjør noe riktig. I denne omgang aksepterte vi 25 millioner kroner. Selskapet trenger både disse pengene og mye mer fremover for å lykkes. Vi skal digitalisere verdens nøkler, sier Kris Riise, gründer og daglig leder i Unloc.

Obos og Schibsted

Med Unloc kan man dele nøkler med hvem man vil når man vil med et par enkle tastetrykk.
Med Unloc kan man dele nøkler med hvem man vil når man vil med et par enkle tastetrykk.

Unloc har både Obos og Schibsted blant sine kunder, og begge de to store konsernene går nå også inn på eiersiden.

— Vi er imponerte over den jobben Unloc har gjort så langt, og responsen i den siste emisjonen understreker at vi er langt fra alene om å synes det. Vi ser på det som en styrke at vi allerede har samarbeidet med Unloc på konkrete prosjekter i lang tid. Det gir begge parter en gjensidig verdifull innsikt i både team og selskap. Nå gleder oss til å være med på den videre veksten, sier Rune Røsten, leder for Schibsteds venture-investeringer i Norge.

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i Obos har uttalt at Unloc skal benyttes på 80 prosent av deres 244.000 forvaltede boliger innen fem år. Obos har allerede investert fem millioner kroner i Unloc. Nå investerer de ytterligere to millioner kroner samtidig som de bistår selskapet med en rådgiver i styret.

— Obos ser at overgangen til digitale nøkler pågår for fullt, og kundene våre etterspør dette. Vi satser på Unloc sin løsning som er elegant og forenkler hverdagen til både styret, beboere og leverandører. Obos er glade for å investere i et team og et selskap vi har sterk tro på, sier Ingunn Andersen Randa, konserndirektør aksjeinvesteringer og forretningsutvikling i Obos.

Internasjonal investor

I tillegg har Unloc fått med seg Axel Johnson, en internasjonal investor som er velkjent i det Nordiske markedet. Johnson investerte blant annet 177 millioner kroner i Otovo i november.

— Vi får en solid validering når en så profesjonell og renommert investor som Axel Johnson velger å investere i Unloc. Vi skal gjøre hverdagen enklere for alle med en inngangsdør. Og det samme ønsker Axel Johnson, sier Riise.

— Novax er Axel Johnsons investeringsselskap som fokuserer på små og mellomstore bedrifter. Teknisk sikkerhet og adgangskontroll er et viktig fokusområde for oss hvor vi også ser en enorm vekst og etterspørsel. Vi leter etter de beste selskapene i Europa, og vi syns umiddelbart at Unloc hadde noe virkelig spennende på gang! Vi ble imponert av å se hva teamet i Unloc har oppnådd på kort tid. Vi valgte derfor å investere i selskapet, og håper å kunne være en god støttespiller for vekst i reisen videre, sier Joakim Skarborg, daglig leder i Novax.

Unloc er en plattform som gjør det mulig å gi den man ønsker tilgang til å åpne døren hjemme i et gitt tidsrom. Med et par tastetrykk kan du gi pakkebudet, vaskehjelpen eller for den del matvareleverandøren adgang til å åpne døren hjemme, så lenge man har en elektronisk lås. Like enkelt som å sende en tekstmelding.

Powered by Labrador CMS