Flybåren Ebola-hjelp fra Norge

I dag sender DB Schenker det første charterflyet med hjelpeutstyr til Sierra Leone.

Publisert Sist oppdatert

I morgen går fly nummer to.

Direktoratet for Sivilt Beredskap (DSB) benytter DB Schenkers nettverk for å få frem hjelpesendinger i kampen mot Ebola i Vest-Afrika.

DB Schenker Norge

DB Schenkers Prosjektavdeling i Norge har fått i oppdrag å frakte hjelpesendinger fra Oslo til Freetown, Sierra Leone. Oppdraget er gitt av Direktoratet for Sivilt Beredskap (DSB) og omfatter blant annet organisering av chartermaskiner fra Oslo til Sierra Leone i forbindelse med transport av nødhjelp i kampen mot Ebola-epidemien.

Hurtig-sendinger

- Vår prosjektavdeling på Gardermoen har fått frem fraktmaskinene på kort tid takket være vårt gode internasjonale nettverk, sier direktør Air & Ocean Knut Eriksmoen.

Flyene går fra Oslo i samarbeid med Schenkers datterselskap i Frankfurt, Karpeles Flight Services, som har skaffet to Boeing 747 Jumbojet fraktmaskiner for gjennomføringen.

20-fots containere

Flyene er lastet med 20-fots sanitærcontainere og en container med vann og medisinsk utstyr, samt en hjullaster, et terrengkjøretøy, generatorer, reservedeler, vaskemaskiner og mer utstyr.

Sanitærcontainere er utstyrt med toalett, servant og dusj. Det er et eget teknisk rom for vannbehandling. Lasten med medisiner og hjelpeutstyr skal hentes hos DSB sitt sentrallager i Oppland av våre trafikkbiler og kjøres direkte til Gardermoen for videre håndtering.

Utstyret er bestemt for en hjelpeleir i Moyamba, 120 kilometer øst for hovedstaden.