Jens H. Lund, CFO I DSV, forteller uten blygsel om ønsker om videre oppkjøpt og at DB Schenker er særdeles interessant.
Jens H. Lund, CFO I DSV, forteller uten blygsel om ønsker om videre oppkjøpt og at DB Schenker er særdeles interessant.

- Ingen planer om å selge Schenker til DSV

Ledelsen i den danske logistikkgiganten DSV Panalpina har snakket åpent flere oppkjøp, og har DB Schenker øverst på ønskelisten.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ønsker å fortsette konsolideringen i bransjen. Vi følger med på det som skjer i markedet, og det er flere aktører som det virker fornuftig for oss å gå sammen med, sa CFO i DSV Panalpina, Jens Lund, denne uken til danske Shippingwatch.

Før han la til: - Dersom den politiske prosessen rundt DB Schenker blir løst, og selskapet gjøres klart for salg, så vil vi helt klart vurdere det.

DSV har de siste årene vært svært ivrige på oppkjøp, og har klatret langt opp på listen over verdens aller største logistikkselskaper. Denne uken ble oppkjøpet av Global Integrated Logistics (GIL) fullført, og i fjor ble sveitsiske Panalpina kjøpt opp. Omsetningen ligger nå på rundt 160 milliarder danske kroner, og et forventet driftsresultat på rundt 14 milliarder danske kroner. Selskapet har rundt 75.000 ansatte.

Dette gir en markedsandel på 4-5 prosent, og gjør DSV Panalpina til verdens tredje største, bak Kuehne+Nagel og DHL Logistics.

Schenker topper ønskerlisten

De driftige danskene har altså ikke tenkt å stopp der. DSV har en liste på rundt 20 selskaper som er interessant å kjøpe opp, og Lund røper at nettopp DB Schenker er på toppen av den listen.

Hos DB Schenker er signalene foreløpig at noe salg er uaktuelt, og kalles «rent hypotetisk».

- Rykter om at DB Schenker skal selges har vært i markedet i flere år. Våre sterke resultater og det kommende valget i Tyskland gir rom for ytterligere slike spekulasjoner. DSVs sult etter oppkjøpet er også godt kjent i bransjen. Men vår eier har i øyeblikket ingen planer om å selge DB Schenker, og enhver vurdering rundt dette blir rent hypotetisk, sier en talsmann for DB Schenker, ifølge Aircargonews.net.

Valget i Tyskland er naturligvis avgjørende, siden DB Schenker er statlig eid gjennom Deutsche Bahn.

Bytter navn

Navnet DSV Panalpina AS, som ble offisielt etter oppkjøpet av Panalpina, ser for øvrig ut til å bli kortlivet.

- Jeg kan bekrefte at styrets forslag om å endre navn fra DSV Panalpina A/S til DSV A/S er på dagsorden til den ekstraordinære generalforsamling onsdag 8. september, sier CEO i DSV Panalpina, Jens Bjørn Andersen til Logistikk Inside.

Powered by Labrador CMS