Posten tar logistikk-grep

60% av Posten Norges inntekter kommer fra logistikksegmentet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten-konsernet hadde en stabil omsetning første kvartal i år sammenlignet med fjoråret. Driftsinntektene var på 5730 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBIT) før engangseffekter og nedskrivninger første kvartal 2013 hadde imidlertid en nedgang fra 146 millioner til 124 millioner kroner. Brevvolumene fortsetter også å falle.

– I denne situasjonen effektiviserer vi driften fortløpende gjennom store omlegginger i distribusjon og logistikkstruktur. Vi satser offensivt innen nordiske logistikktjenester og e-handel som er i vekst, men dette er ikke nok til å motvirke nedgangen innen fysisk post, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

60 prosent logistikk

Posten-konsernet satset på logistikk de siste ti årene. å møte kundenes behov. Nærmere 60% av konsernets inntekter kommer fra logistikksegmentet og 30% fra virksomheter utenfor Norge.

Nylig kjøpte Posten Norge 34% av aksjene i Danske Fragtmænd AS med en intensjon om å overta alle aksjene i løpet av to år. Selskapet omsatte for vel 2 milliarder danske kroner i 2012.

Miljøbevisst

Innen utgangen av 2015 skal Posten-konsernet redusere CO2 utslippene med 30%. Posten har landets største flåte av kjøretøy som går på strøm eller biodrivstoff med over 700 kjøretøy. I Nord-Norge er konsernet i ferd med å legge om driften for å øke fyllingsgraden på biler (redusere tomkjøring) og med mål om å levere pakker og gods raskere.

Powered by Labrador CMS