Posten vil ha hyppigere dekk-kontroller

Fra fredag 1. november gjelder krav om 5 mm mønsterdybde på alle hjul på vogntoget. Men det må følges opp med strenge og hyppige kontroller, mener Posten Norge.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Dette er i tråd med hvordan vi utstyrer våre vogntog, og er noe vi lenge har tatt til orde for. Men en ting er at kravene skjerpes. Nå må det følges opp med økt kontrollvirksomhet på grenseovergangene, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Posten Norge har tidligere fremmet ønske om strengere krav til dekk som brukes på vogntog for å bedre veisikkerheten. Da forslaget ble sendt på høring ønsket Posten strengere krav enn det som først var foreslått, og det ble det gjennomslag for. Det blir krav om dekktyper som er egnet for norske forhold.

– Som en stor transportør, er vi opptatt av sikkerheten både for våre egne sjåfører, andre trafikanter og for at post og varer skal kommer trygt frem. Gode vinterdekk kan forhindre trafikkulykker og kaos på veiene. Nå håper vi at myndighetene følger opp slik at reglene håndheves. Det er like viktig som strengere krav, sier Mejdell.

Powered by Labrador CMS