Vi tester fem Euro 6-biler

MTlogistikk.no er i Tyskland og gjennomfører sammenligningtest av Euro 6-lastebiler sammen med andre europeiske toneangivende medier.

Publisert Sist oppdatert

Kriterier for årets testdeltagere er motoreffekt rundt 450 hk, det størst tilgjengelige førerhuset og automatisert giring. På startstreken står DAF XF460, MAN TGX 18.440, Iveco Stralis Hi-Way 460, Mercedes-Benz Actros 18.45 og Scania Streamline R450.

Nye Volvo FH skulle også ha deltatt i sammenligningstesten, men den svenske produsenten trakk seg i siste øyeblikk med begrunnelse at det hadde oppstått tekniske problemer med den aktuelle bilen. Søsterselskapet Renault Trucks deltar heller ikke, men selskapet har av naturlige grunner ikke rukket å ta frem pressebiler av sitt nylig introduserte flunkende nye lastebilprogram.

Testen vil gi svar på hvilken av de nevnte lastebilene som egner seg best til internasjonal langtransport i 40-tonnssegmentet og hvordan det innbyrdes styrkeforholdet er. Før resultatene er klare tipper vi likevel at det ikke vil være store forskjellen på bilene.

Testrapporten kan du lese i en av utgavene av Moderne Transport 2. halvår 2013.