Første Daf CF electric evert til Supermarkedkjeden Jumbo i samarbeid mellom DAF og VDLFoto: Daf

DAF leverte elektrisk CF

DAF Trucks leverte 17. desember 2018 sin første full-elektriske lastebil til den nederlandske supermarkedkjeden, Jumbo. CF Electric er utviklet i samarbeid mellom DAF og VDL.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Bilen vil bli brukt av Jumbo for leveranser til supermarkeder i de sydlige delene av Nederland. Jumbo-direktør Frits van Eerd mottok nøklene til DAF CF Electric av DAF Trucks president Harry Wolters og Willem van der Leegte, konsernsjef i VDL Groep.

 Det å sette den første DAF CF Electric i drift er en viktig milepæl for DAF Trucks, VDL og Jumbo. Levering av en elektrisk DAF markerer starten på en rekke langsiktige feltprøver ved bruk av både elektriske og hybridbiler.

 Elektriske lastebiler til byområder

 "Transportsektoren har startet på en stor transformasjon," sa Harry Wolters. "Elektriske lastebiler ser ut til å bli normen for leveranser i byområder. Ikke i dag og ikke neste år, men definitivt innen overskuelig fremtid. Jeg er spesielt stolt som i dag markerer starten på et stort feltprosjekt hvor DAF jobber sammen med VDL og Jumbo. Dette prosjektet, legger han til, vil gi oss mulighet til å samle nyttige data og erfaringer i forhold til både teknologi og drift. Dette er kunnskap vi kan benytte for å sikre at den endelige serieproduksjons-modellen er den ideelle løsningen for fremtidige markedsbehov. "

 Det neste skrittet mot bærekraft

 "Med presentasjonen av denne nye elbilen tar vi det neste skrittet i retning av en bærekraftig bilpark ", sier Frits van Eerd. "Vår virksomhet plasserer oss sentralt i samfunnet, og vårt endelige mål er å bruke elbiler til leveranser i  45% av våre butikker. I 2020 håper vi å ha redusert CO2-utslipp fra Jumbos bilpark med 50% sammenlignet med 2008."

 Utslippsfri og lavt støynivå

 Willem van der Leegte fra VDL Groep forklarer: "Det er virkelig flott å se at tre firmaer fra Brabant-regionen samarbeider på denne måten. Dagens visning plasserte Jumbo, DAF og VDL i førersetet i arbeidet med å utvikle utslippsfri transport og redusere støy. Vi arbeider for at dette blir normen i byområder. DAF CF Electric med E-Power Technology fra VDL gir transportører den ideelle løsningen og innebærer et stort skritt i retning av bærekraftig i godstransport og distribusjon. "

 VDL og TNO vurderer potensialet for grønn lading

 DAF CF Electric er i stand til å utføre leveranser innenfor en radius på ca. 50 kilometer med null lokale utslipp og med minimal støy. En ladestasjon er installert på Jumbos distributionssenter i Veghel. V-Storage, et samarbeid mellom VDL Groep og Scholt Energy Control, jobber med den nederlandske forskningsinuttisjonen, TNO, for å vurdere muligheten for montering av solpaneler for å forsyne ladestasjonen med elektrisitet.

 DAF CF Electric

 DAF CF Electric er en 4x2 trekkvogn utviklet for godstransport på inntil 37 tonn i byområder, hvor enkel- eller dobbeltakselhenger er standard. Kjøretøyet er basert på DAF CF som vant tittelen «Truck of the Year 2018». Den elektriske drivlinjen er fra VDLs E-Power Technology. Midtpunktet i drivverket er en 210 kW elektrisk motor som får energi fra et litiumionbatteri med en kapasitet på 170 kWh. CF Electric har en rekkevidde på rundt 100 kilometer, noe som gjør den egnet for transport i urbane områder. Batteriet har en 30-minutters hurtigladningsfunksjon, og en full ladning tar bare 1,5 timer.

DAF CF Electric
- Tekniske spesifikasjoner

Egenvekt trekkvogn: 9,700 kg
Elektrisk motor: 210 kW
Dreiemoment: 2000 Nm
Batterikapasitet 170 kWt
Rekkevidde: 100 km
Hurtigladning: 30 minutter
Fulllading: 1,5 timer

Powered by Labrador CMS