Frigoscandia er omsider på tyske hender, etter at europeiske konkurransemyndigheter godkjente Dachsers oppkjøp.

Dachsers kjøp av Frigoscandia AB sluttført

Rett før jul kom nyheten om at Dachser styrker Food Logistics-nettverket i Norden med oppkjøpet av den svenske matlogistikkleverandøren Frigoscandia AB. Nyheten kom med det sedvanlige forbeholdet at kjøpet måtte godkjennes av konkurransemyndigheter. 

Publisert

At konkurransemyndighetene stikker kjepper i hjulene for bedrifter som ønsker å kjøpe en bedrift eller å bli kjøpt opp av en bedrift, hører til sjeldenhetene. Derfor var det heller ingen som regnet med at dette var mer enn et formelt hinder for den tyske logistikkkjempen. Og det ble det da heller ikke. Dachser melder i en pressemelding i dag at oppkjøpet er sluttført og at integrasjonen av Frigoscandia inn i Dachser-nettverket kan begynne.  

Resten av artikkelen er en kjapp recap av artikkelen vi publiserte 21. desember ifjor, da kjøpet ble annonsert:

Dachser kjøper opp Frigoscandia AB, en ledende totalleverandøren innen temperaturkontrollert og frossen matlogistikk med hovedkontor i Helsingborg, fra private equity-investoren Mutares SE & Co. KGaA.

Frigoscandias 1300 ansatte er i hovedsak lokalisert i kjernemarkedet Sverige, samt i Norge og Finland, fordelt på cirka 40 steder. Inkludert Frigoscandia, har Dachser dermed rundt 2000 ansatte i regionen. I 2022 hadde selskapet en omsetning på 280 millioner euro. Selskapet ble grunnlagt i 1948, og tilbyr outlet-levering i Sverige, Norge og Finland ved hjelp av et tett sammensveiset og effektivt nettverk via tre forretningssegmenter:

  • Innenrikstransport Sverige består av et landsdekkende transportnettverk med en flåte på rundt 500 kjøretøy, 260 egne.
  • Internasjonal transport dekker 51 markeder globalt i form av vei-, luft- og sjøtransport.
  • Lager består av tolv lagre i Sverige og tre i Norge.

For Dachser Food Logistics-kunder gir oppkjøpet av Frigoscandia, inkludert flåten og nettverket, en direkte og pålitelig markedstilgang som dekker hele spekteret av matlogistikk.

– Vi er veldig glade for oppkjøpet av Frigoscandia, slik at vi kan ta vårt langvarige strategiske samarbeid til et nytt nivå. Ved å gjøre dette utvider vi ikke bare Dachser Food Logistics i de nordiske markedene, vi styrker også vår posisjon som en av de ledende europeiske leverandørene av matlogistikk, sa Burkhard Eling, administrerende direktør i Dachser.

Peter Haveneth, administrerende direktør i Frigoscandia, skal fortsette å lede selskapet. 

– Som en del av Dachser har vi fortsatt tilgang til The European Food Network, som betjener 34 land, samtidig som vi posisjonerer oss for fremtiden. Når vi blir en del av Dachser får vi de beste forutsetningene for videre vekst, og for å fortsette å tilby kundene våre best mulig pålitelighet og kvalitet, sier Haveneth.

– Oppkjøpet av Frigoscandia er et viktig skritt for å akselerere veksten vår, sier Alexander Tonn, COO Road Logistics og administrerende direktør i Dachser Food Logistics fra 1. januar 2024. 

Han legger til: 

– Historien har vist at begge parter har et tydelig fokus på pålitelighet og kvalitet. Vi er glade for å kunne ønske Frigoscandia velkommen i Dachser-familien.

Oppkjøpet forutsatte godkjennelse fra de europeiske konkurransemyndighetene, som altså nå er i boks!

Det tyske Dachser-konsernet styrker seg i Norden med oppkjøpet av Frigoscandia.
Powered by Labrador CMS