Nytt partnerskap styrker Dachser

Dachser og Fercam etablerer et fellesforetak for stykkgods og kontraktslogistikk i Italia. 

Publisert

Fercam overfører avdelingene for distribusjon (stykkgods) og logistikk (kontraktlogistikk) til et fellesforetak sammen med Dachser, som har fått navnet Dachser & Fercam Italia S.r.l., opplyser selskapet i en pressemelding.

Dachsers andel på 80 prosent i det nye fellesforetaket styrker selskapets nettverk i Europa.

– Dette betyr at vi tar enda et skritt nærmere for å kunne tilby en mer omfattende og sømløs logistikkløsning for våre kunder i hele Europa, inkludert Italia, kommenterer country manager for Dachser i Norge, Armend Krasniqi.

Overføringen av kontrollen forutsetter fortsatt godkjenning fra de relevante konkurransemyndighetene. Ifølge vilkårene i kontrakten som de to selskapene har signert, skal Fercam overføre avdelingene Fercam Distribution (stykkgods) og Fercam Logistics (kontraktlogistikk) fra Fercam AG til det nye firmaet innen utgangen av året. Disse to avdelingene, som har 920 ansatte på 43 steder i Italia, hadde rerte en omsetning på 400 millioner euro i 2022.

Fra starten av 2024 vil det uavhengige selskapet være i drift under navnet Dachser & Fercam Italia S.r.l.

Fercam Transport (nasjonal og internasjonal vei- og jernbanetransport), Fercam Air & Ocean og Fercam Special Services (kunst, messer og arrangementer, hjemlevering, flytting og håndtering av arkiver og dokumenter) – inkludert alle internasjonale datterselskaper – skal fortsatt eies av Fercam AG, og de er ikke en del av det nye fellesforetaket. Fercam planlegger ytterligere vekst og internasjonalisering av disse avdelingene i fremtiden, inkludert i utlandet.

– Som familieeide selskaper har Dachser og Fercam en felles forståelse av verdiorientert ledelse for å sikre at selskapet blir levedyktig gjennom generasjoner. Derfor er vi alle glade for at vi nå styrker samarbeidet ytterligere, basert på vårt 20 år lange samarbeid, for å etablere dette fellesforetaket i Italia, sier Bernhard Simon, styreleder i Dachser.

 

Powered by Labrador CMS