Får fortsette i Coop

Før ferien sto de på lista over overtallige.

Publisert Sist oppdatert

En gruppe lagerarbeidere med lang ansiennitet har likevel fått tilbud om å fortsette i Coop Norge etter flyttingen til det nye lageret på Gardermoen.

Vel halvparten

Når Coops lager på Grorud flyttes til Gardermoen til høsten, får bare 160 av de vel 300 lagerarbeiderne bli med på flyttelasset. Årsaken er at det er behov for langt færre ansatte på det helautomatiserte lageret. Klubben og ledelsen hadde blitt enige om at ansiennitet, kompetanse og personlig egnethet skulle være utvelgelseskriteriene i nedbemanningsprosessen.

Løsning

De aller fleste som ikke fikk tilbud om ny jobb skrev under på fratredelsesavtaler. Men det ville ikke Fadil Azemi, Muhammed Ahmed, Rune J. Kristoffersen, Hung Ve Lac og seks andre. De har mellom 7 og 17 års ansiennitet i bedriften, nesten alle har fagbrev. Andre med langt kortere ansiennitet fikk bli med til Gardermoen. Men etter nye forhandlinger mellom HK-klubben og ledelsen har åtte med lang ansiennitet nå fått tilbud om jobb, de fleste på Coops lager på Langhus. To ansatte med lang ansiennitet har imidlertid sagt nei til jobbtilbudene de har fått. Klubbleder Øystein Berg håper å få til en løsning for disse to også, melder Frifagbevegelse.no.