Hemmelighetsfull om Ica-logistikken

Utviklingssjef for logistikken i Coop, Tore Nygaardsmoen, vil bare si én ting om overtakelsen av 550 Ica-butikker.

Publisert Sist oppdatert

Nygaardsmoen er mannen bak CLog, Coops helautomatiserte kjempelager på Gardermoen.

Fredag var han invitert om bord på Color Line for å oppdatere Logistikkforeningens medlemmer. Han ville imidlertid ikke si noe særlig om det forestående oppkjøpet av Ica.

550 butikker

Coop overtar 550 Ica-butikker, mot at de kvitter seg med 93 av konkurransehensyn. Med fusjonen får Coop blant annet et betydelig bedre grep om sentrale strøk på Østlandet og i Hordaland.

Ansvarlig for å sy sammen logistikken i fusjonen er altså Tore Nygaardsmoen. På spørsmål fra MTlogistikk om hvilke planer han har lagt, svarte utviklingssjefen:

- Det er ikke så mye jeg kan si ennå. Men jeg kan vel slå fast at dette prosjektet er betydelig større enn etableringen av CLog på Gardermoen. Og ikke minst mer krevende. Mye mer.

5 + 9 lagre

Coop har i dag fem lagre, mens Ica har ni. Kapasiteten ved CLog er ikke sprengt, men det ligger i kortene at det ikke er så mye å gå på – anlegget går allerede døgnet rundt.

- Vi har langt på vei lykkes i arbeidet med å få nye varegrupper over på grossist, senest med Nortura som vi nå lagerfører, fortalte Nygaardsmoen.

Han mener det ikke lenger er et spørsmål om ‘hvis’, men om ‘når’ alle varegrupper er på plass på CLog.