RFID på alle containere

Containergruppen Norge AS i Moelv leverer nå sporingsutstyr som standard på alle sine containere, men det er opp til kundene om de vil abonnere på tjenesten.

Publisert Sist oppdatert

 Sporingsutstyret er en såkalt RFID-brikke (Radio Frequency Identification) som også har en lasergravert QR-kode. Brikken kan leses av ved hjelp av en RFID-leser eller smarttelefon som har en app for systemet.

 - Dette er et særdeles anvendelig system, sier Bjørnulf Hansen som er daglig leder i Moelv-selskapet. – Vi kan legge inn i systemet de parametere den enkelte kunde ønsker. Dette kan eventuelt også knyttes opp mot flåtestyrings- eller økonomisystem som kunden har. Fleksibiliteten er stor. Vi leverer brikken påsatt alle containere vi selger, men det er heller ingen ting i veien for at eksempelvis en entreprenør kan legge inn alt utstyret han har for å holde en komplett oversikt.

- Mange brukere trenger kanskje bare å vite hvor hver enkelt container befinner seg til enhver tid, skyter salgssjef Morten Vandli inn. - Ofte brukes det mye tid bare til å lete etter utstyr. Men ellers er det nesten ubegrenset hva man kan legge inn, for eksempel bruksområder, priser for utleie, en vedlikeholdsplan osv. nesten i det uendelige.

Smarttelefon

Ved hjelp av en RFID-leser skjer sporingen nærmest automatisk, men man kan også foreta manuelle registreringer ved bruk av smarttelefon, noe nesten alle har i dag. Da er det QR-koden som benyttes. Ved å knytte registreringen opp mot telefonens GPS-enhet, «ser» man også hvor den aktuelle containeren befinner seg.

Ved hjelp av GPS er det mulig å «gjerde inn» en eller flere containere virtuelt på Google Maps. Dette kan være nyttig hvis en container må ha vedlikehold før den skal sendes ut igjen, eller om man vil «låse» en container til en spesifikk oppgave.

- Vi markedsfører dette som Containergruppen sporingssystem, men det er norsk-baserte og velrennomerte TraceTracker som er systemleverandør, sier Hansen. Den enkelte bruker har tilgang på systemet gjennom en egen internettportal.