Samarbeidet mellom ColliCare og Rehub innebærer en praktisk løsning for transport og lagring, samt profesjonell håndtering av praktiske utfordringer som pakking, lasting og lossing med kran.

Skal få fart på gjenbruk i byggebransjen

Ifølge byggebransjen er utfordringer knyttet til logistikk en av de største barrierene for å få til gjenbruk. Nå går Rehub sammen med ColliCare for å løse utfordringen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I samarbeide ordner ColliCare både transport og andre praktiske oppgaver som lagring, pakking, lasting og lossing.

Rehub har nemlig inngått samarbeid med ColliCare for å dekke transport, lager og logistikktjenester av ombrukte materialer nasjonalt.

Å få til gjenbruk i byggebransjen har vist seg utfordrende, fordi logistikken blir komplisert. Entreprenører har selv måttet finne og hente materialer som skal brukes på ny. Nå har de fått en praktisk løsning for transport og lagring, samt profesjonell håndtering av praktiske utfordringer som pakking, lasting og lossing med kran, opplyser Rambøll, som har utviklet Rehub-konseptet, i en pressemelding.

Finn for ombruk

- Vi er glade for å ha fått med oss en transportaktør som ser verdien av fleksible og helhetlige løsninger. De tar ikke kun ansvar for transport fra A til B, men for alle behov knyttet til logistikk, sier Linn Helland.

Siden lanseringen i april 2021 har Rehub.no koblet kjøpere og selgere av ombruksmaterialer sammen – og markedsplassen beskrives gjerne som et finn.no for ombruk i bygg og anlegg. Med ColliCare på plass som logistikkpartner er prosessen fra kjøp til ombruk langt mer strømlinjeformet.

– Vi er glade for å ha fått med oss en transportaktør som ser verdien av fleksible og helhetlige løsninger. De tar ikke kun ansvar for transport fra A til B, men for alle behov knyttet til logistikk, sier Linn Helland.

Raskt er viktig

I ombruksprosjekter vil riveentreprenøren helst bli kvitt materialet så raskt som mulig, og det er derfor viktig at logistikkaktøren tar seg av pakking, lossing, kranbehov og lignende. Kjøperen har også behov for at materialet kan lagres helt fra bygget skal rives og til kjøperen skal benytte det i et annet bygg.

– Rehub er opptatt av at kundene skal slippe å tenke på logistikken, og oppleve transport og tilhørende tjenester som en naturlig del av vår tjeneste. Det er en selvfølge når man bestiller produkter fra fabrikk, men det har ikke vært tilfelle for ombruk. Nå tar vi sjumilssteg på veien, og man kan bestille ombruksmaterialer på nett og få det levert på anleggsplassen til riktig tid, sier Linn Helland.

Enklere logistikk frigjør tid som aktørene kan bruke til selve prosjektet. Rehub-teamet vil kvalitetssikre logistikktilbud og sørge for at kjøperen til enhver tid får et konkurransedyktig tilbud som er tilpasset behovet. Og Rehub jobber selvfølgelig for at transporten skal være så bærekraftig som mulig.

Powered by Labrador CMS