Mobil og håndterminal i ett

  Optidev og Honeywell lanserer en robust håndterminal med alle mobilens herligheter. Enheten har svært mange bruksområder.

Publisert Sist oppdatert

Sjåfører, lagerarbeidere og andre som daglig skanner strekkoder og annet for å holde transport- og lagersystemer oppdatert, kan ofte tenke seg å gjøre samme operasjon med en mobiltelefon. Dagens smarttelefoner er imidlertid litt skjøre, og kan lett gå i stykker i et litt hardt lagermiljø.

Nå kommer imidlertid Honeywell med et produkt som ifølge produsenten er robust nok og stilig nok til å tilfredsstille begge behov.

Android og Windows

- Dette er den første hybridløsningen som blir tilgjengelig på markedet, forteller Christian Walby, markedssjef i Optidev, selskapet som skal selge enheten i Norge.

Navnet er Honeywell Dolphin 70e, og kan kjøres både på Microsoft Windows og Google Android operativsystemer for mobil. Inkludert vil man få Optidevs sporbarhetssystem TrueMobile Track & Trace.

Walby i Optidev kaller produktet en verdensnyhet.

- Det er en helt unik terminal. Det er ikke noe man kan sette i en bås. Den bruker de gode tingene fra det kommersielle, og de gode tingene fra det robuste i en og samme terminal, sier han til MT.

I midten av mars vil maskinen være klar til bestilling, og den skal allerede være ettertraktet.

- Det er forhåndsbestilt rundt 100.000 enheter allerede i Europa, sier Christian Walby, som forteller at han har både private og statlige interessenter i Norge.

Ekstra batteri

Honeywell Dolphin 70e har 4,3 tommers touchskjerm og innebygget 512 MB RAM samt 1 GB flashminne. Minnet kan utvides microSD minnekort. Kameraet har 5,0 megapixel, autofokus og blitz. Den er selvfølgelig også kompatibel med alle mobile og tråløse nett, slik som 3G, GSM, Wi-Fi og GPS. Den har også innebygget RFID-leser (NFC) og en dedikert 2D imager (skanner).

I og med at dette er et produkt som ofte vil brukes til skanning hele dagen, er det mulig å kjøpe ekstra batteri som kan lades eksternt.

Med slike spesifikasjoner er det ikke til å komme unna at terminalen blir noe dyrere enn en vanlig håndskanner.

- Listeprisen er på 1600 euro, men da får du med fem års serviceavtale, forteller Christian Walby.

Mange bruksområder

Optidevs TrueMobile Track & Trace som terminalen vil leveres med, er et komplett system for sporbarhet. Brukerområdene er mange, for eksempel sporbarhet av godstransporter og pakkeforsendelser, kontroll av inventar, medisiner, forbruksartikler, teknisk utstyr og annen intern logistikkflyt på sykehus, registering av varer på lager- og distribusjonsmiljø, sporbarhet av komponenter og reservedeler og rapportering av utførte oppdrag og servicearbeid.