Erna Solberg avduket DB Schenkers nye elektriske Volvo FL, sammen med DB Schenkers konsernsjef Jochen Thewes (til venstre) og Schenkers toppsjef i Norge, Knut Eriksmoen.

Erna klippet el-snora

OSLO (MTlogistikk.no): Statsminister Erna Solberg markerte den offisielle oppstarten for DB Schenkers første serieproduserte elektriske lastebil fra Volvo onsdag formiddag.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FØRSTE: Slik ser Norges første serieproduserte elektriske lastebil ut.

Schenker har fått den aller første serieproduserte Volvo FL Electric distribusjonsbilen i Norge. Den skal levere varer i Oslo sentrum med base fra Schenkers Oslo City Hub på Filipstad. Derfra bruker Schenker allerede åtte helelektrikse MAN TGE til å distribuere varer ut til sine kunder ett års tid i tillegg til blant annet elektrisk sykkel med skap. Men nå kommer den første helelektriske lastebilen.

Det var en topptung delegasjon som hadde tatt turen til Filipstad for å markere overleveringen og oppstarten av den nye bilen. Schenkers konsernsjef Jochen Thewes hadde tatt turen fra Tyskland for å overvære begivenheten.

Milepæl

Erna Solberg tok seg noen timer fra fra pandemihåndtering for å avduke DB Schenkers nye elektriske Volvo FL

For Schenker blir denne bilen en milepæl for grønn, bærekraftig varedistribusjon. Dette er starten på enda grønnere transportløsninger.

Den nye elektriske lastebilen som DB Schenker tar i bruk er en Volvo FL Electric. Denne har rekkevidde på cirka 170 kilometer, og er bygget med et 18 pallers skap fra SKAB. Egenvekten på bilen er 11,1 tonn og nyttelasten er 5,6 tonn. Elmotoren i bilen har en maks effekt på 270 hestekrefter, og får energien fra fire batteripakker med tilsammen 200 kWh.

Volvoen er den første av totalt 11 elektriske lastebiler som skal leveres til DB Schenker i år for distribusjonskjøring.

Mål: 100 prosent utslippsfritt

Også i mai i fjor da Oslo City Hub åpnet var Schenkers konsernsjef Jochen Thewes på Oslo-visitt for å åpne denne. Ved åpningen i fjor var målet at all distribusjon innenfor Ring 3 i Oslo skulle være utslippsfritt i år.

Powered by Labrador CMS