Elektroskandia får nytt lager

Elektroskandia Norge AS har inngått en ti-årig leieavtale med Bulk Infrastructure AS om bygging av 17 200 m2 hovedkontor og sentrallager på Bulk Park Fugleåsen i Ski kommune.

Publisert Sist oppdatert

Anlegget skal erstatte dagens lokaler på Alfaset i Oslo, og sikre Elektroskandia en moderne logistikkstruktur for fremtidig vekst og utvikling. Nærmere 160 arbeidsplasser vil være knyttet til det nye anlegget, som skal tas i bruk sommeren 2017.

Prosjektet består av 35 dekar effektiv tomt, 14 400 m2 med 11,7 m høytlager, samt nytt hovedkontor på 2 800 m2 over tre etasjer. Bulk Infrastructure skal overlevere prosjektet den 1. juni 2017. Antatt byggestart er i tredje kvartal 2016, opplyser selskapene i en pressemelding.

Dette er det fjerde logistikkprosjektet i Bulk Park Fugleåsen, hvor det siden 2012 er oppført store logistikkanlegg for DSV, Norsk Lastbærer Pool og PostNord. Det er fremdeles ledige tomtearealer i den 250 dekar store logistikkparken, men ca. 75 % vil med dette være ferdig utviklet.

 - Vi er svært fornøyde med at et stort, internasjonalt eid selskap som Elektroskandia har valgt Bulk til å bygge sitt nye sentrallager med hovedkontor, basert på våre standardiserte Bulk-moduler. Det befester vår posisjon som den ledende eiendomsutvikleren i Norge innenfor lager- og logistikkbransjen, sier Peder Nærbø i Bulk Infrastructure.

 - Vi gleder oss til å flytte fra gamle lokaler til et nytt og moderne logistikkanlegg med høy grad av effektivitet og fleksibilitet, og har stor tiltro til at Bulk med sin omfattende erfaring vil kunne levere et prosjekt som tilfredsstiller våre kriterier på en utmerket måte, sier Geir Aronsen i Elektroskandia Norge.

 Bulk Infrastructure er en ledende eiendomsutvikler innen lager-, logistikk- og industribygg i Norge. Selskapet har etablert nybygg for mer enn 250 000 kvadratmeter og 3,5 milliarder i verdier siden oppstart i 2006.

Elektroskandia AS er et av landets største handelsselskap på elektrogrossistmarkedet med 14 lokaliseringer og 300 ansatte. Selskapet, som omsetter for ca. 2,5 milliarder kroner, eies av det franske børsnoterte selskapet Rexel, en av verdens største elektrogrossister, som er godt representert i Europa med søsterselskaper I 37 land.